15:22 13.06.2018

У Донецькій області правоохоронці затримали колишнього бойовика, який 4 роки переховувався у храмі

1 хв читати
У Донецькій області правоохоронці затримали колишнього бойовика, який 4 роки переховувався у храмі

Співробітники Слов'янського відділу поліції затримали жителя селища Хрестище Донецької області, який у 2014 році перебував у лавах незаконних збройних формувань, а потім переховувався в місцевому храмі.

"Навесні 2014 року житель Слов'янського району залишив дружину з чотирма дітьми та приєднався до бойовиків. Найманець чергував на блокпосту й будував укріплення для окупантів. Після звільнення регіону чоловік сховався у храмі, розраховуючи, що про нього "забудуть", - повідомляє прес-служба Слов'янського відділу поліції Донецької області в середу.

Дільничні офіцери Слов'янського відділу поліції встановили зв'язок жителя селища Хрестище з учасниками незаконних збройних формувань.

"38-річний чоловік зізнався правоохоронцям, що рив окопи та здійснював незаконну фільтрацію - виявляв проукраїнськи налаштованих громадян, перевіряв автотранспорт і багаж. Під час звільнення міста поплічник терористів злякався за своє майбутнє, облишив лави НЗФ і почав жити при храмі, сподіваючись, що його не знайдуть", - повідомили в поліції.

За фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їхній діяльності) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА