08:33 19.06.2018

У кафе Маріуполя прикордонників побили за прохання надати меню українською мовою

2 хв читати
У кафе Маріуполя прикордонників побили за прохання надати меню українською мовою

У кафе Маріуполя охорона побила співробітників Держприкордонслужби на прохання надати меню українською мовою, постраждали двоє працівників Держприкордонслужби України, повідомляє "5 канал".

"Підполковник Державної прикордонної служби в кафе Маріуполя попросив дати йому меню українською мовою, і це викликало опір тамтешнього персоналу. Почалася бійка, прикордоннику зламали щелепу", - повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян в ефірі "5 каналу" в понеділок.

Він зазначив, що поки рано говорити про якісь висновки щодо події, але зазначив, що прикордонників в закладі було кілька.

"Прикордонники вели себе абсолютно адекватно і ніяким чином не провокували застосування проти них сили. Тим більше - в такому агресивному форматі. В результаті побиття постраждали двоє прикордонників, причому одна з них - жінка-офіцер. У чоловіка зламана щелепа і численні забої. Жінка-офіцер постраждала найбільше. У неї струс мозку, також численні забої, тому зараз розглядається питання про госпіталізацію їх до Києва, до Центрального клінічного госпіталю, щоб більш ретельно їх обстежити і надати необхідну медичну допомогу вже на етапі усунення наслідків побиття", - розповів О.Слободян.

Він також додав, що особи нападників поки невідомі. Їх намагається встановити місцева поліція.

"Наразі відомо, що стосовно прикордонників було застосовано силу з боку невідомих осіб. І цей акт агресії спровокував питання прикордонників про відсутність в громадському закладі меню українською мовою", - уточнив представник Держприкордонслужби.

У той же час, коментуючи ситуацію, О.Слободян зазначив, що "це може свідчити про недоліки інформаційної політики України".

"На кожен такий випадок потрібно звертати ретельну увагу, тому що це такі певні маркери, які показують слабкі місця інформаційних компаній, які проводять в Україні. Бо питання мови, на жаль, - це питання політичне, хоча не повинно таким бути. Питання мови - це питання совісті, цивільної відповідальності, але воно не має бути політичним аспектом", - резюмував О.Слободян.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА