15:24 27.06.2018

Адвокати утримуваних у РФ моряків судна ЯМК-0041 хочуть перевести їх до консульства України

2 хв читати
Адвокати утримуваних у РФ моряків судна ЯМК-0041 хочуть перевести їх до консульства України

Захисники домагатимуться переведення затриманих біля берегів Криму українських моряків судна "ЯМК-0041" до українського консульства в Росії, повідомляє проект "Крим.Реаліі" з посиланням на адвоката Еміля Курбедінова.

"На сьогодні більш-менш прийнятно - це щоб всі ці моряки виявилися в консульстві України на території Росії. Це один з головних кроків, яких ми вимагатимемо... Щоб їм хоча б дали спокійно пройти в консульство України, де вони будуть у таких самих умовах, в яких перебувають моряки "Норд" у консульстві Росії на материку", - повідомив Е.Курбедінов.

Адвокат зазначив, що російська сторона розраховує на обмін екіпажу "ЯМК-0041" на екіпаж "Норд".

Як повідомлялося, 4 травня 2018 року стало відомо про затримання екіпажу українського риболовецького судна "ЯМК-0041" з припискою в Очакові нібито за незаконний вилов камбали на захід від мису Тарханкут "у виключній економічній зоні Російської Федерації". Загалом було затримано п'ятьох осіб, усіх їх доправили до Криму. Того ж дня Міністерство закордонних справ України направило російській стороні ноту протесту в зв'язку з затриманнням в акваторії Чорного моря російськими спецслужбами українського риболовецького судна.

7 травня прокуратура Автономної республіки Крим відкрила кримінальне провадження за фактами захоплення українського риболовецького судна "ЯМК - 0041", а також незаконного позбавлення волі членів його екіпажу.

За інформацією прокуратури, досудове розслідування проводиться слідчим відділом Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м.Севастополі.

Попередня правова кваліфікація кримінальних злочинів ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст.278 (викрадення або захоплення залізничного рухомого складу, повітряного, морського чи річкового судна) Кримінального кодексу України.

25 червня адвокат Едем Семедляєв повідомив, що моряки українського судна "ЯМК-0041" відмовилися від їжі.

Того ж дня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що питання звільнення українських моряків, яких утримують в анексованому РФ Криму, та які оголосили голодування, має порушити уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова, яка наразі перебуває із візитом у РФ.

26 червня уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова повідомила, що направила до Федеральної служби безпеки РФ запит на право відвідування уповноваженим Верховної Ради України Людмилою Денісовою моряків судна "ЯМК-0041", утримуваних в Росії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

Єрмак: Підтримка США зміцнить українське військо та допоможе Україні відстояти свої території

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА