11:17 04.07.2018

Індія звинуватила WhatsApp у поширенні неперевірених чуток

2 хв читати
Індія звинуватила WhatsApp у поширенні неперевірених чуток

Індія висунула до месенджера WhatsApp вимогу припинити поширення неправдивих чуток, що завдають шкоди іміджу країни.

Міністерство електроніки та інформаційних технологій Індії від імені уряду висловило керівництву месенджера несхвалення з приводу поширення "безвідповідальних і вибухонебезпечних повідомлень".

"Уряд також у недвозначній формі заявив, що WhatsApp маэ вжити негайних заходів для припинення такого загрозливого явища", - наголошується в заяві відомства.

В Індії щонайменше 25 осіб лінчували без суду і слідства в останні місяці після того, як на смартфони через месенджер надходили неправдиві чутки про те, що мали місце викрадення дітей, грабежі та зґвалтування. Об'єктами нападів на людей, нібито замішаних у цих злочинах здебільшого ставали приїжджі в той чи інший район країни.

Суди Лінча почалися в Індії в травні минулого року, коли через чутки, які поширилися через WhatsApp, було вбито шістьох людей, яких запідозрили у викраденні дітей. Минулої неділі ще п'ятьох осіб на смерть забив розлючений натовп з тієї ж причини.

В Індії налічується понад 200 млн користувачів WhatsApp.

Месенджер у відповідь на звинувачення у листі від 3 липня заявив, що для припинення поширення неправдивих відомостей і шкідливих чуток через його платформу необхідно налагодити більш тісну співпрацю з індійською владою.

У листі наголошується, що WhatsApp надає людям інформацію, необхідну для їхньої безпеки. Водночас він вносить зміни в групові чати, щоб запобігти поширенню небажаних даних.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА