07:50 10.07.2018

Тимошенко запрошує політиків і громадянське суспільство приєднатися до "широкого кола" розробників концепції нової Конституції

2 хв читати
Тимошенко запрошує політиків і громадянське суспільство приєднатися до "широкого кола" розробників концепції нової Конституції

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко запрошує всіх політичних лідерів і представників громадянського суспільства до розробки концепції нової Конституції України.

"Я хотіла б від імені широкого кола людей, які беруть сьогодні участь в розробці концепції нової Конституції, запросити всіх політичних лідерів до спільної роботи, всіх ключових представників громадянського суспільства. Вже третій тиждень працює команда з понад 60 інтелектуалів, візіонерів, представників громадянського суспільства, конституціоналістів, політиків, політологів, які є частиною сильного інтелекту нашої країни", - сказала вона в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV в понеділок увечері.

Ю.Тимошенко зазначила, що широке коло інтелектуалів думає над концепцією "тільки нового суспільного договору як нової Конституції", і буде пропонувати суспільству для публічного обговорення цю концепцію, де "кожний бажаючий зможе в електронному режимі внести свої зміни, на певних сайтах в Інтернеті".

"І коли будуть всі ці зауваження робитися, пропонується громадянським суспільством створити навіть голосування в Інтернеті за найбільш знакові та суттєві правки, які будуть вносити люди, які хочуть брати участь в розробці нової Конституції", - зазначила вона.

За її словами, існує план до початку президентської кампанії розробити цей новий проект Конституції і пред'явити його суспільству за допомогою представників громадянського суспільства і інтелектуалів-конституціоналістів.

"І запитати у всіх кандидатів в президенти: чи готові вони підтримати це і стати на сторону людей?", - підкреслила Ю.Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" вважає, що нову Конституцію може бути прийнято під час референдуму, проведення якого своїм указом оголосить обраний на майбутніх виборах президент України, який має відповідні повноваження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА