21:26 10.07.2018

Суд в Києві має намір визначити іншого суддю для розгляду клопотання прокуратури щодо продовження арешту Савченко

2 хв читати
Суд в Києві має намір визначити іншого суддю для розгляду клопотання прокуратури щодо продовження арешту Савченко

Шевченківський районний суд Києва на засіданні у вівторок відправив клопотання прокуратури щодо продовження терміну арешту народного депутата України Надії Савченко для визначення іншого слідчого судді.

"Клопотання щодо продовження запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою ... направити керівнику апарату Шевченківського районного суду міста Києва для визначення слідчого судді", - зачитала рішення суддя Оксана Хардина, передає "Українська правда".

Обвинувачення заявило відвід судді Олені Мєлєшак, яка мала розглядати продовження арешту. Прокурор наполягав, що при визначенні слідчого судді "порушено правило ... про автоматизований розподіл справ". Підставою стало те, що суддя в день розподілу перебувала у відпустці.

Клопотання сторони обвинувачення задовольнили, тому потрібно заново визначити суддю, який вирішить, чи продовжувати Н.Савченко арешт.

У свою чергу, помічник Н.Савченко, заступник лідера партії "Суспільно-політична платформа Надії Савченко" Тетяна Проторченко на своїй сторінці в Фейсбуці написала: "Суд перенесли невідомо на коли".

Як повідомлялося, 22 березня 2018 року Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Н.Савченко. Вона підозрюється в діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посяганні на життя державних і громадських діячів, підготовці до вчинення терористичного акту, створення терористичної групи чи терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання Н.Савченко запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

29 березня Апеляційний суд Києва відмовився задовольнити скаргу адвокатів Н.Савченко на рішення Шевченківського райсуду столиці про обрання такого запобіжного заходу.

15 травня Шевченківський районний суд Києва продовжив до 13 липня запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для Н.Савченко.

Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Шевченківського райсуду про продовження до 13 липня терміну арешту Н.Савченко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА