17:17 11.07.2018

Екс-голові Апеляційного суду Криму оголошено підозру в зраді

1 хв читати
Екс-голові Апеляційного суду Криму оголошено підозру в зраді

 Правоохоронці провели обшуки в приміщенні, де живе колишній глава Апеляційного суду Автономної республіки Крим Валерій Чорнобук, йому оголошено підозру в державній зраді, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Прокуратурою Автономної республіки Крим спільно зі співробітниками Служби безпеки України 11.07.2018 проведено обшуки в приміщеннях, в яких проживає колишній голова Апеляційного суду АРК Чорнобук В.І. Цього ж дня, згідно з вимогами КПК України, оголошено повідомлення про підозру Чорнобуку В.І . у державній зраді за ч.1 ст.111 КК України ", - написав генпрокурор на своїй сторінці у Facebook.

Він пояснив, що підривна діяльність В.Чорнобука в наданні допомоги "іноземній державі та його представникам у переході судів АР Крим" на здійснення правосуддя на підставі законодавства іноземної держави - Російської Федерації - призвели до забезпечення функціонування незаконно створених судових органів, посилення заходів тимчасової окупації півострова Крим.

За інформацією прес-служби прокуратури АРК, в середу були проведені чотири обшуки в приміщеннях, в яких проживає колишній суддя та його близькі родичі, а також за місцем його останньої роботи (в приміщенні Дніпровського міської ради).

Наразі вирішується питання про внесення клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання підозрюваного під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Побратимські відносини встановили Львівщина та Каліфорнія

26 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА