11:22 12.07.2018

"Видавництво Старого Лева" планує розширити мережу до 8 книгарень з кафе

3 хв читати
"Видавництво Старого Лева" планує розширити мережу до 8 книгарень з кафе

ТОВ "Видавництво Старого Лева" ("ВСЛ"), одне з найбільших видавництв України, планує до кінця 2018 року відкрити нову "Книгарню-кавярню Старого Лева" в Києві, до початку 2019 - у Харкові, вивчає можливість розвитку мережі шляхом франчайзингу.

"Ідея розвитку власної мережі виникла в 2015 році, на етапі пошуку можливостей зростання нашого видавничого бізнесу. Дефіцит якісних майданчиків у деяких містах і бажання якомога ближче і частіше комунікувати з нашим клієнтом підштовхнули до вирішення відкриття монобрендових магазинів із кафе. Найбільше зростання попиту на нашу продукцію відзначається в Дніпрі, Одесі та Харкові. Тому ми на них дивимося як на найбільш перспективні. в Дніпрі та Одесі ми вже є, в Харкові плануємо відкриття наприкінці 2018 - початку 2019 року. Також нам цікаві такі міста, як Вінниця, Луцьк, Запоріжжя, але поки що конкретних планів на ці міста немає", - розповів агентству "Інтерфакс-Україна" комерційний директор "ВСЛ" Богдан Горбай.

За його словами, видання розглядає зміну формату роздрібних магазинів на невеликі точки з пунктом самовивозу і кава-поїнтами площею 20 кв.м.

"До кінця цього року плануємо протестувати один такий пункт видачі в Києві, зараз підшукуємо приміщення, у вересні хочемо відкрити точку. Однак ми залишимося мережею монобрендових магазинів-кав'ярень, тобто у нас не будуть представлені книги інших видавництв", - сказав Б.Горбай, уточнивши, що продаж книг у торгових точках залишається основним джерелом доходів - близько 80-85% продажу, а сувеніри та кави - 10-15%.

"ВСЛ" також вивчає досвід розвитку торговельних точок за франчайзингом: на початку березня 2018 року в новому ТЦ "Епіцентр" на вул. Бандери, 11-а в Києві відкрився спільний заклад ресторану "П'яна вишня", "Львівські пляцки" і "Книгарня-кав'ярня Старого Лева".

"Це одне приміщення площею 300 кв. м, в якому під всі заклади діють окремі зони. Наші книги потрапили туди за франшизою і це перша спроба розбудови франчайзингового бізнесу "Книгарня-кав'ярня Старого Лева". Зараз ми розвиваємо концепцію такої співпраці", - розповів Б.Горбай.

За його даними, "Книгарня-кав'ярня Старого Лева" станом на липень 2018 року має шість торгових точок у Львові, Києві, Дніпрі та Одесі.

"Видавництво розвиває торгові об'єкти в форматах 20, 50 і 100 кв. м. Ми не йдемо в напрямку розвитку жорсткого ритейл-бізнесу. Ми шукаємо ідеальний формат і приблизно розуміємо, що на 50 кв. м нам найкомфортнішо працювати. Орендувати торгові площі під книжковий магазин-кав'ярню стає занадто дорого, особливо, якщо йдеться про центр великого міста", - резюмував комерційний директор "ВСЛ".

ТОВ "Видавництво Старого Лева" створено в 2005 році, спеціалізується на виданні книг для всієї родини.

Першу "Книгарню-кав'ярню Старого Лева" було відкрито в травні 2015 року у Львові.

Згідно з даними Єдиного держреєстру, учасниками ТОВ на 11 липня 2018 року є ТОВ "Холдинг емоцій" !Фест "(51%), Мар'яна Савка (49%).

!FEST також розвиває мережу магазинів-кондитерських "Львівська майстерня шоколаду" (власні і франчайзингові, окрім Львова), "Львівські пляцки" (власні і франчайзингові), винний бар "Пяная вишня" (власні і франчайзингові), а також мережу продуктових супермаркетів "два кроки вид хати", пекарень "Братванка" і магазинів "Дідо. Правдива їжа" у Львові.

Власниками холдингу! FEST є Андрій Худо, Юрій Назарук, Дмитро Герасимов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА