15:09 12.07.2018

В Україні з порушеннями перебувають 57,9 тис. ввезених у 2018 р. у режимі "транзит" авто на єврономерах

2 хв читати
В Україні з порушеннями перебувають 57,9 тис. ввезених у 2018 р. у режимі "транзит" авто на єврономерах

Кількість ввезених в Україну з початку року транспортних засобів особистого користування з іноземною реєстрацією в режимі "транзит" учетверо перевищує кількість автомобілів, ввезених основними імпортерами, повідомила Державна фіскальна служба (ДФС) на сайті.

"З початку 2018 року в Україну було завезено 146,8 тис. транспортних засобів особистого користування з іноземною реєстрацією в режимі "транзит", 465,9 тис. - у режимі тимчасового перевезення. З авто, завезених у цьому році в режимі транзит, 57,9 тис. перебувають в Україні з порушеннями термінів", - зазначає відомство.

Термін перебування автомобілів, які в цьому році перетнули держкордон в режимі тимчасового везіння, ще не завершився, додала ДФС.

Водночас з початку року основні імпортери нових легкових автомобілів в Україні ввезли 35,5 тис. автомобілів, за якими сплачено 7 млрд грн митних платежів. За підсумками минулого року цей показник досяг 79,5 тис. автомобілів, за якими сплачено 15,6 млрд грн митних платежів, зазначається в повідомленні.

"ДФС готова підтримати зміни до законодавства, які забезпечать врегулювання ситуації з автомобілями з іноземною реєстрацією в Україні", - зазначає відомство.

За його даними, за шість місяців поточного року митниці склали 14,223 тис. протоколів стосовно фізичних осіб про порушення термінів транзиту, наклавши штрафи майже на 92 млн грн, про порушення термінів тимчасового ввезення - 3,749 тис. протоколів із сумою штрафів 49 млн грн.

Як повідомлялося, з ранку 11 липня в центрі Києва біля будівлі Верховної Ради і Будинку уряду триває мітинг з вимогою доступного розмитнення імпортних автомобілів. Мітингувальники перекрили автодорогу на вул.Грушевського від станції метро "Арсенальна" до Європейської площі - на проїжджій частині стоять автомобілі на єврономерах. Зокрема, вони вимагають скасування урядової постанови про присутність співробітників Національної поліції в зонах митного контролю.

У червні група народних депутатів зареєструвала в парламенті два законопроекти - зі змінами до Податкового кодексу про зниження акцизного податку з автомобілів (№8487) і про заборону на митне оформлення машин, які не відповідають стандарту Євро-5 і посилення контролю за переміщенням і використанням авто, зареєстрованих в інших державах (№8488). Зокрема, запропоновано дозволити Нацполіції перевіряти авто з єврономерами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА