18:12 18.07.2018

Дніпропетровська облрада протягом 10 днів збереться на позачергову сесію з питання розірвання оренди "Аульської хлоропереливної станції"

2 хв читати
Дніпропетровська облрада протягом 10 днів збереться на позачергову сесію з питання розірвання оренди "Аульської хлоропереливної станції"

Дніпропетровська обласна рада протягом 10 днів скличе позачергову сесію, на якій депутати розглянуть питання розірвання договору оренди "Аульської хлоропереливної станції" приватним підприємством, повідомляється на сайті Соціалістичної партії України (СПУ).

Там зазначили, що в середу біля будівлі Дніпропетровської облради відбувся мітинг працівників "ДніпроАзот", у якому взяли участь близько 3 тис. осіб. Учасники акції вимагали скликання позачергової сесії обласної ради і розірвання договору оренди "Аульської хлоропереливної станції" приватним підприємством за свідомо заниженою ціною.

При цьому лідер СПУ Ілля Кива, який брав участь у мітингу, наголосив, що ця ситуація - приклад системи відкатів, що практикується по всій Україні, а вирішення цього питання виправить відразу кілька проблем: "наповнить бюджет, зміцнить хімічну галузь і дасть можливість людям годувати своїх дітей".

Як пише прес-служба СПУ, представник Дніпропетровської облради, який вийшов до мітингувальників, запевнив, що обласна влада ухвалить рішення протягом 10 днів. "Резолюцію мітингу було зареєстровано, вона стала офіційним документом і вже завтра буде доведена до відома всіх депутатів. Позачергову сесію буде зібрано протягом десяти днів", - пообіцяв він.

При цьому було зазначено, що згідно із законом влада має право розглядати цю справу протягом 30 днів. "Це рідкісний приклад досить швидкого вирішення багаторічної проблеми. Це перші перемоги, що дають змогу відчути, що зміни можливі. Сьогодні ми отримали урок єдності та наполегливості", - сказав лідер СПУ.

Мітингувальники пообіцяли владі повернутися на площу, якщо через 10 днів облрада не виконає обіцянок.

На сайті СПУ повідомляється, що 3 липня працівники «ДніпроАзот» звернулися до І.Киви з листом, в якому просили главу Соцпартії підтримати їхні законні вимоги забезпечити право на працю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА