11:13 27.07.2018

Віряни УПЦ (МП) починають збиратися на Володимирській гірці в Києві

1 хв читати

Віряни Української православної церкви (Московського патріархату) починають збиратися на Володимирській гірці в центрі Києва, де о 13:00 розпочнеться молебень із нагоди 1030-річчя Хрещення Київської Русі, а потім о 13:30 - хресний хід.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", у сквері біля пам'ятника князю Володимиру станом на 11:00 зібралося вже кілька тисяч вірян із різних регіонів України, про що свідчать відповідні таблички в руках у деяких із них. Віряни надалі прибувають. Також зібралися церковні ієрархи. Наразі нікого з публічних осіб (політиків, знаменитостей) немає.

На всіх напрямках підходів вірян та біля гірки чергують медики.

О 13:00 на Володимирській гірці розпочнеться молебень, який очолить предстоятель УПЦ (МП) митрополит Онуфрій, а о 13:30 розпочнеться хресний хід з іконами від Володимирської гірки до Києво-Печерської лаври.

Порядок у центрі Києва забезпечують у посиленому робочому режимі правоохоронці.

Зокрема, з усіх боків на підходах до місця проведення заходу вишикувані кордони правоохоронців, зокрема з боку Михайлівського Золотоверхого монастиря - без рамок-металошукачів. Поліцейські оглядають особисті речі, зокрема сумки. Також співробітники Національної гвардії чергують на виходах зі станцій метро в центрі столиці.

Обстановка на підходах та біля самого пам'ятника Володимиру спокійна, спостерігаються невеликі черги.

Погода в центрі Києва похмура, пройшов дощ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА