08:02 30.07.2018

Підрозділи ППО незабаром отримають озброєння, здатне ефективно протистояти перспективним засобам повітряного нападу

3 хв читати
Підрозділи ППО незабаром отримають озброєння, здатне ефективно протистояти перспективним засобам повітряного нападу

В умовах стабільного і повноцінного фінансування Україна здатна швидко посилити свій протиповітряний щит як за рахунок ремонту і введення в дію старого зенітно-ракетного озброєння, за рахунок його модернізації, так і за рахунок розробки нових засобів ураження літальних апаратів противника, заявляють у Командуванні Повітряних сил Збройних сил України.

"Сьогодні на озброєнні ЗРВ (зенітно-ракетних військ - ІФ) стоять зенітні ракетні комплекси "Бук-М1" і зенітні ракетні системи С-300 різних модифікацій. Озброєння вживане, але його стан контролюють фахівці-ремонтники, а конструктори постійно працюють над модернізацією. За короткий час Україні вдалося позбутися залежності від російських оборонних підприємств і самостійно налагодити власне виробництво запчастин і компонентів, необхідних для ремонту ЗРК. Завдяки цьому вдалося значно підняти рівень справності зенітного ракетного озброєння, зокрема на сьогодні вже відремонтовано майже 70% ЗРК С-300П", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому прес-службою Командування ПС ЗСУ в неділю на сторінці в соцмережі Facebook.

У командуванні ЗС запевняють, що зараз триває інтенсивна робота із оновлення парку озброєння ЗРВ. Є хороші результати в модернізації комплексів і розробці нових.

"Тому зовсім скоро українські підрозділи ППО отримають зброю, здатну ефективно протистояти перспективним засобам повітряного нападу в усьому діапазоні висот і швидкостей в умовах інтенсивного радіоелектронного і вогневого впливу противника", - заявляють у Командуванні, уточнюючи, що таких результатів можна очікувати завдяки програмі глибокої модернізації ЗРК "БУК-М1", що надала можливість значно поліпшити ТТХ комплексу.

У прес-службі зазначають, що після аналізу вітчизняного науково-технічного та промислового потенціалу було вирішено, що саме таким шляхом можна переозброїти підрозділи ППО за досить короткий час, залучаючи порівняно невеликі ресурси.

"За рік ЗРВ очікують від оборонних підприємств перші зразки модернізованого озброєння. Вони отримають підвищені експлуатаційно-технічні та тактико-технічні характеристики, автоматизовані робочі місця бойової обслуги, нову телетепловізорну систему, сучасні цифрові засоби зв'язку, навігації та топоприв'язки, лазерний далекомір і режим "координатної підтримки". У перспективі - обладнання новими зенітними керованими ракетами з напівактивною головкою самонаведення. Над її створенням вже працюють кращі вітчизняні конструктори", - йдеться в повідомленні.

Тим часом, інформують у Командуванні Повітряних сил, українські підприємства активно освоюють ремонт старої "БУКівської" ракети 9М38М1, у рамках якого особлива увага приділяється двигунам і твердому ракетному паливу, якість і кондиція яких впливають на розгін, швидкість і дальність ураження цілі.

"Науково-виробниче об'єднання "Павлоградський хімічний завод" розробило нове тверде ракетне паливо з поліпшеними характеристиками, випробування якого вже триває. Очікується, що завдяки новим видам пороху і деяким змінам у програмному забезпеченні ракети, її швидкість і дальність польоту суттєво збільшаться", - зазначили в командуванні, додавши, що якщо ракетники будуть задоволені "поведінкою" оновлених ракет під час випробувальних запусків, то одразу ж після їх закінчення розпочнеться "перезаправка" відремонтованих ракет.

Згодом ці види пороху використовуватимуть для нових перспективних розробок ЗРК.

Якщо говорити про створення українських зенітних керованих ракет нового покоління, то в Командуванні Повітряних сил ЗСУ нагадали, що для цього буде потрібно чимало ресурсів і часу: "І хоча Україна закупила необхідне закордонне обладнання для налагодження замкнутого циклу виробництва ракет "БУКівського" калібру і перспективного українського ЗРК середньої дальності, процес від розробки до виходу ракет з конвеєра все одно триватиме певний час".

Водночас фахівці зенітних ракетних військ придивляються до напрацювань за тими самими ракетами реактивної системи залпового вогню з корегованим боєприпасом "Вільха" і протикорабельних ракет "Нептун".

"Вони демонструють хороші характеристики і є красномовним свідченням успішної реалізації наукового, конструкторського і виробничого потенціалу українського ОПК. Сьогодні українські оборонні підприємства активно працюють над адаптацією цих ракет для ЗРК Повітряних сил", - йдеться в повідомленні.

Також проблему збільшення парку боєздатних зенітно-ракетних комплексів вирішують шляхом повернення на озброєння ЗРК малої дальності С-125 і далекобійної С-200В ( "Вега").

"Якщо всі заплановані заходи пройдуть успішно, то вже найближчим часом кількість боєздатних комплексів у складі зенітних ракетних військ ЗС України збільшиться на третину", - підсумували в Командуванні Повітряних сил ЗСУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

Над Черкаською областю збито шість "шахедів", є влучання в об'єкт енергоінфраструктури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА