13:03 31.07.2018

Суд вирішив призначити Януковичу безкоштовного захисника, його приватні адвокати також можуть брати участь у дебатах у справі

2 хв читати
Суд вирішив призначити Януковичу безкоштовного захисника, його приватні адвокати також можуть брати участь у дебатах у справі

Оболонський районний суд Києва ухвалив рішення призначити екс-президенту України Віктору Януковичу безкоштовного державного захисника у справі про державну зраду, його приватні адвокати також можуть разом із ним брати участь у дебатах.

"З огляду на те, що захисники обвинуваченого Віктора Януковича самоусунулися від участі в судових дебатах, самовільно покинули судове засідання до його закінчення, що унеможливлює подальший розгляд справи, колегія суддів вважає, що необхідно забезпечити право обвинуваченого на захист. Суд ухвалив рішення доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Києві невідкладно призначити адвоката та забезпечити його явку на засідання 1 серпня", - йдеться в рішенні суду, яке оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко.

Суд також доручив Центру безкоштовної правової допомоги забезпечити безперервну участь призначеного адвоката незалежно від подальшої участі в судових засіданнях захисників, обраних обвинуваченим В.Януковичем.

"Захисники Віктора Януковича паралельно з адвокатом, якого буде призначено Центром безоплатної правової допомоги, братимуть участь у дебатах. Захисники Віктора Януковича від участі в справі не відсторонені", - наголосив суддя.

При цьому під час оголошення цього рішення в залі був присутній новий адвокат В.Януковича Олександр Байдик, який вимагав у суду допустити його до цього процесу.

Після оголошення рішення В.Дев’ятко сказав зазначеному адвокату, що він може брати участь у судових дебатах паралельно із державним захисником В.Януковича, якого буде визначено Центром правової допомоги, й іншими його адвокатами. Суддя зазначив, що для підготовки до дебатів суд надасть новому адвокату матеріали справи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

МЗС Франції спростувало інформацію про те, що в Україну було відправлено французькі війська

Польща продовжить абонплату за надані термінали Starlink - віцепрем'єр Федоров

Парламент Естонії запропонував Естонській православній церкві порвати з Московським патріархатом

Пожежа на "Хімрезерві" не призвела до погіршення якості повітря - голова Кіровоградської ОВА

Зеленський: Президент Литви підтвердив свою участь у Саміті миру у Швейцарії та висловив готовність активно сприяти участі інших країн

Суд засудив ухилянта до трьох років позбавлення волі - прокуратура

МСЕК встановлюватиме ступінь втрати працездатності та інвалідності військовослужбовців на підставі рішення ВЛК - МОЗ

Зеленський і Каллас обговорили майбутній Саміт миру у Швейцарії та фіналізацію двосторонньої безпекової угоди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА