17:13 31.07.2018

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом убивства в Бердянську

2 хв читати
Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом убивства в Бердянську

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом убивства в Бердянську (Запорізька обл.) місцевого жителя, учасника антитерористичної операції.

"За фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство)", - повідомив департамент комунікації Національної поліції України.

Як повідомлялося, невідомий у вівторок близько 12:30 застрелив у Бердянську місцевого жителя, учасника АТО. Від отриманого поранення потерпілий помер.

За попередньою інформацією, загиблий є громадським активістом та учасником АТО на сході України.

За наказом першого заступника глави Нацполіції В'ячеслава Аброськіна на території Запорізької області введено в дію оперативний план "Сирена": правоохоронці вживають заходів для встановлення та затримання особи, причетної до скоєння злочину.

На місці працює слідчо-оперативна група на чолі з керівництвом обласної поліції. Розслідування перебуває під контролем керівництва Нацполіції України.

У соцмережах з'явилися повідомлення, що вбитий - доброволець батальйону Нацгвардії "Донбас", учасник самооборони Бердянська Віталій Олешко (позивний "Сармат"). На його сторінці в Facebook уже оприлюднено співчуття, а також відео іншого користувача соцмережі з місця вбивства.

Про вбивство пише і журналіст Юрій Бутусов. "...у Бердянську було застрелено Віталія Олешка, позивний "Сармат", доброволець батальйону НГУ "Донбас", учасник самооборони Бердянська, кавалер ордена "За мужність" 3-го ступеня, учасник боїв за Іловайськ, який пройшов російський полон. Посеред білого дня в кафе, де Віталій сидів зі своєю дружиною і другом, зайшов убивця з мисливською рушницею та вистрелив "Сармату" в спину", - написав він у Facebook.

У свою чергу заступник директора Департаменту комунікації Національної поліції України Микола Гулевич повідомив, що слідчі відпрацьовуватимуть усі версії скоєння злочину, зокрема і вбивство на ґрунті громадської діяльності загиблого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА