14:12 01.08.2018

Вбивство "Сармата" в Бердянську: в поліції розкрили деталі розслідування

2 хв читати
Вбивство "Сармата" в Бердянську: в поліції розкрили деталі розслідування

Слідство розглядає кілька версій у справі про вбивство учасника антитерористичної операції та самооборони м. Бердянськ Запорізької області Віталія Олешка (позивний "Сармат"), зокрема пов'язані з його політичною й економічною діяльністю, повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Запорізькій області Сергій Коміссаров.

"Це й економічні - він і до цього займався підприємницькою діяльністю - і сьогодні... можливо, політична його діяльність, а може і побутові якісь питання, які він не вирішив нормальним шляхом", - сказав С.Комміссаров на прес-конференції в середу .

Відповідаючи на запитання журналістів про те, чи виконували підозрювані лише доручення замовника вбивства, голова Запорізької обласної поліції відповів: "Ми поки що не можемо категорично говорити. Може вони десь на полі бою стикалися й у них були непримиренні претензії один до одного".

Він уточнив, що загалом у В.Олешка було здійснено два постріли з обрізу мисливської рушниці, проте смертельне поранення було в голову.

Начальник Запорізької поліції також додав, що серед підозрюваних є раніше судимий чоловік. "Із них є раніше судимий: зброя, злодійство", - поінформував С.Коміссаров.

Як повідомлялося, невідомий у вівторок близько 12:30 застрелив у Бердянську місцевого жителя, учасника АТО. Від отриманого поранення потерпілий помер. У соцмережах з'явилися повідомлення, що вбитий - доброволець батальйону Нацгвардії "Донбас", учасник самооборони Бердянська Віталій Олешко (позивний "Сармат"). На його сторінці в Facebook оприлюднили співчуття, а також відео іншого користувача соцмережі з місця вбивства.

Перший заступник голови Національної поліції - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін на наступний день уранці повідомив, що правоохоронці затримали п'ятьох підозрюваних у вбивстві В.Олешка - чотирьох у Василівці Запорізької області, ще одного в Бердянську.

Нардеп фракції "Народний фронт", член колегії МВС України Антон Геращенко повідомив, що вбивця В.Олешка був колишнім снайпером із загону міліції особливого призначення "Торнадо" і також брав участь в АТО. Решта четверо затриманих є його спільниками, спортсменами з Дніпра й області.

Досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ознаками ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, здійснюється під процесуальним керівництвом прокуратури. З'ясовуються обставини та мотиви вбивства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

Унаслідок артилерійського обстрілу в Куцурубській громаді загинула жінка, поранені чоловік і підліток

Росія вбила українських дітей у Дніпрі, ми могли запобігти цьому, але не змогли - глава МЗС Естонії

РФ атакувала Одещину ракетами, пошкоджено припортову інфраструктуру, постраждала людина - Кіпер

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА