14:16 03.08.2018

Суд переніс підготовче слухання у справі фігурантів убивства екс-депутата Держдуми Вороненкова

2 хв читати
Суд переніс підготовче слухання у справі фігурантів убивства екс-депутата Держдуми Вороненкова

Шевченківський районний суд Києва переніс на 6 серпня підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням Ярослава Тарасенка та Олександра Лося у вбивстві колишнього депутата Державної думи РФ Дмитра Вороненкова, Я.Тарасенку буде призначено державного захисника.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", адвокат Я.Тарасенка не з'явився на підготовче засідання в п'ятницю через те, що перебуває у відпустці. У зв'язку з цим представник держобвинувачення заявив клопотання про призначення Я.Тарасенку державного захисника. Суд ухвалив рішення задовольнити клопотання прокуратури та призначити обвинуваченому державного захисника.

У зв'язку з цим у судовому засіданні оголошено перерву до 12:00 понеділка, 6 серпня.

Як повідомлялося, Д.Вороненкова було убито у центрі Києва 23 березня 2017 року. Вбивця Павло Паршов був поранений охоронцем екс-депутата і згодом помер у лікарні.

У вбивці Д.Вороненкова був спільник - Ярослав Левенець, із 2012 року - в розшуку за економічні злочини. У співучасті у вбивстві також підозрюють Ярослава Тарасенка, його затримали 16 липня 2017 р..

Інший затриманий - О.Лось - був разом із Я.Левенцем співорганізатором злочину, а саме організовував двох водіїв і кілера. Я.Тарасенко був водієм "Ланоса", в якому приїхав кілер.

У вересні генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що замовник убивства перебуває на території Росії і має активні контакти зі злочинними колами та спецслужбами, а "виконавці, переважно, громадяни України".

Пізніше стало відомо, що в організації вбивства підозрюється громадянин Росії Володимир Тюрін - колишній цивільний чоловік вдови Д.Вороненкова Марії Максакової. В березні 2018 року його оголосили в розшук в Україні.

11 червня обвинувальний акт у кримінальному провадженні надійшов до Шевченківського районного суду Києва. Підготовче судове засідання було призначено на 13 червня.

13 червня Шевченківський районний суд продовжив на два місяці термін тримання під вартою для фігурантів справи про вбивство в Києві Д.Вороненкова - Я.Тарасенка та О.Лося, проте повернув на доопрацювання прокурору обвинувальний акт у справі про вбивство екс-депутата Держдуми РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА