13:47 06.08.2018

На слуханні підозрюваному у вбивстві екс-депутата ДД РФ Вороненкова стало погано, оголошено перерву до 16.30

3 хв читати
На слуханні підозрюваному у вбивстві екс-депутата ДД РФ Вороненкова стало погано, оголошено перерву до 16.30

Шевченківський районний суд Києва в понеділок проводить підготовче засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням Ярослава Тарасенка та Олександра Лося у вбивстві колишнього депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова, Я.Тарасенку викликали "швидку" через погане самопочуття.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на підготовче засідання в понеділок з'явилися представники обох підозрюваних, суд заслухав їхню позицію з приводу можливості розгляду обвинувального акта по суті.

Захист підозрюваних висловилася проти призначення справи до розгляду, сторона держобвинувачення наполягає на обґрунтованості звинувачення та призначення справи до розгляду по суті.

Під час засідання підозрюваний О.Лось попросив суд не призначати слухання, заявивши, що він не винен в інкримінованому йому злочині. Також він повідомив, що Я.Тарасенко голодує вже 15-й день, протестуючи проти необґрунтованості висунутих звинувачень.

Я.Тарасенко утримався від висловлення своєї позиції щодо обвинувального акта, після чого йому стало погано, він впав і конвой вивів обох підозрюваних із залу засідання.

У судовому засіданні оголошено перерву, оскільки для Я.Тарасенка було викликано "швидку" для медичного огляду.

У прокуратурі Києва агентству повідомили, що сторону держобвинувачення не поінформували про те, що Я.Тарасенко оголосив голодування.

Незабаром суддя Віталій Ціктіч оголосив технічну перерву до 16.30, щоб "з'ясувати можливість присутності на суді Я.Тарасенка".

Як передає кореспондент агентства, після раніше оголошеної перерви, коли Я.Тарасенку надавали медичну допомогу лікарі "швидкої", на засідання суду прийшли медики. На запитання судді, чи може Я.Тарасенко продовжувати участь у судовому засіданні, лікар сказав, що через стан здоров'я підсудного "пропонується госпіталізація".

Як повідомлялося, Д.Вороненкова було убито у центрі Києва 23 березня 2017 року. Вбивця Павло Паршов був поранений охоронцем екс-депутата і згодом помер у лікарні.

У вбивці Д.Вороненкова був спільник - Ярослав Левенець, із 2012 року - в розшуку за економічні злочини. У співучасті у вбивстві також підозрюють Ярослава Тарасенка, його затримали 16 липня 2017 р..

Інший затриманий - О.Лось - був разом із Я.Левенцем співорганізатором злочину, а саме організовував двох водіїв і кілера. Я.Тарасенко був водієм "Ланоса", в якому приїхав кілер.

У вересні генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що замовник убивства перебуває на території Росії і має активні контакти зі злочинними колами та спецслужбами, а "виконавці, переважно, громадяни України".

Пізніше стало відомо, що в організації вбивства підозрюється громадянин Росії Володимир Тюрін - колишній цивільний чоловік вдови Д.Вороненкова Марії Максакової. У березні 2018 року його оголосили в розшук в Україні.

11 червня обвинувальний акт у кримінальному провадженні надійшов до Шевченківського районного суду Києва. Підготовче судове засідання було призначено на 13 червня.

13 червня Шевченківський районний суд продовжив на два місяці термін тримання під вартою для фігурантів справи про вбивство в Києві Д.Вороненкова - Я.Тарасенка та О.Лося, проте повернув на доопрацювання прокурору обвинувальний акт у справі про вбивство екс-депутата Держдуми РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДТЕК планує відновити електропостачання знеструмлених споживачів Святошинського району Києва протягом двох годин

Дрони СБУ уразили дві нафтобази в Смоленській області - джерело

ВАКС стягнув у дохід держави квартири, автівки та літаки окупаційного голови Запорізької області

Окупанти завдали удару по місцю зберігання несправної автотехніки в Одесі, жертв немає - Сили оборони півдня

Російські суди в березні винесли рекордну кількість вироків за дезертирство - британська розвідка

ДТЕК має намір до кінця дня підключити знеструмлених споживачів після ранкової атаки в Одесі

Мінсоцполітики України презентувало демографічну стратегію до 2040 року

В Одесі затримано рецидивіста, який передавав окупантам дані про розташування ППО

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

Удари українських дронів і повені призвели до зниження нафтоперероблення в РФ до 11-місячного мінімуму - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА