19:33 09.08.2018

Суд визначив склад присяжних для розгляду справи про вбивство Бузини і продовжить засідання 21 серпня, захист критикує дії суддів

2 хв читати

Шевченківський районний суд Києва визначив п'ять присяжних для розгляду справи за обвинуваченням двох екс-учасників АТО, активістів націоналістичних організацій Андрія Медведька і Дениса Поліщука у вбивстві журналіста і письменника Олеся Бузини.
Троє з них будуть основними, вони разом із двома професійними суддями Євгеном Сидоровим і Тетяною Левицькою у складі колегії розглядатимуть цю справу. Ще двоє присяжних будуть запасними, згідно з передбаченою процедурою.
При цьому обвинувачені та їхні адвокати висловлювали обурення з приводу дій суддів, оскільки спочатку суд розглядав кандидатури присяжних без участі всіх захисників, і також відмовився розглядати відвід складу суду.
Під час засідання в коридорі біля зали Шевченківського суду зібралися прибічники О.Медведька та Д.Поліщука, які скандували гасла з критикою суддів.
Суд попередньо визначив, що такі засідання у "справі Бузини" відбудуться 21 серпня, 30 серпня і 26 вересня.
Як повідомлялося, О.Бузину було вбито 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому він жив.
Двох підозрюваних у скоєнні злочину - Андрія Медведька і Дениса Поліщука - було затримано 18 червня 2015 року. Д.Поліщук служив у зоні АТО в званні гвардії лейтенанта Збройних сил України, був командиром 54-го розвідувального батальйону. О.Медведько є учасником АТО, він проходив службу в складі батальйонів МВС "Київ-2" і "Гарпун".
На початку затриманих помістили під варту і кілька разів їм продовжували цей запобіжний захід. Засідання судів супроводжувалися постійною присутністю великої кількості їхніх прибічників, активістів націоналістичних організацій і низки народних депутатів, які хотіли взяти підозрюваних на поруки. Пізніше запобіжні заходи О.Медведьку та Д.Поліщуку були пом'якшені і зараз вони не перебувають під вартою.
27 червня 2017 року захисник О.Медведька та Д.Поліщука Сергій Войченко заявив, що прокуратура Києва повідомила про завершення досудового розслідування справи про вбивство О.Бузина, після чого матеріали кримінального провадження були надані сторонам для ознайомлення.
Дії обвинувачених кваліфіковані п.12 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) ч.2 ст. 28 (за попередньою змовою осіб, які заздалегідь домовилися про спільне вчинення злочину) та ч.1 ст.263 (незаконне зберігання зброї) КК України. Санкція цих статей передбачає покарання від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.
Адвокати обвинувачених переконані в їхній невинуватості та стверджують, що готові це довести.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА