07:30 18.08.2018

Суд призначив 15 діб і штраф учасникам акції Pussy Riot, які вибігли в поліцейській формі на поле "Лужників" у фіналі ЧС

2 хв читати
Суд призначив 15 діб і штраф учасникам акції Pussy Riot, які вибігли в поліцейській формі на поле "Лужників" у фіналі ЧС

Хамовнічеський суд Москви не розглядатиме апеляційні скарги на штрафи, призначені чотирьом учасникам акції Pussy Riot під час фіналу Чемпіонату світу з футболу в Москві за незаконне носіння поліцейського одягу.

"Судом відмовлено у відновленні термінів подачі апеляційних скарг на постанови судді мирової ділянки 364 Хамовницького району Москви від 25 липня", - повідомили "Інтерфаксу" в суді в п'ятницю.

Таким чином, скарги по суті не розглядатимуться. Всі чотири рішення мирового суду набули законної сили.

Як повідомлялося, мировий суд визнав Петра Верзілова, Ольгу Курачеву, Ольгу Пахтусову і Вероніку Никулишину винними в незаконному носінні форменого одягу (ч.1 ст. 17.12 КоАП РФ) і призначив їм штрафи по 1,5 тис. рублів кожному з вилученням поліцейської форми.

Столичний Хамовнічеський суд призначив усім чотирьом по 15 діб адміністративного арешту за "грубе порушення правил поведінки глядачів під час проведення офіційних спортивних змагань, якщо ці дії не містять кримінально караного діяння" (ч. 3 ст. 20.31 КоАП РФ).

Окрім того, за рішенням суду, молодим людям заборонено протягом трьох років відвідувати офіційні спортивні заходи на території Росії.

15 липня три дівчини і молодий чоловік у поліцейській формі вибігли на футбольне поле приблизно на 50-й хвилині фінального матчу Чемпіонату світу з футболу між командами Франції та Хорватії в Москві на Великій спортивній арені "Лужники".

Метою акції, як йшлося в поширеному Pussy Riot маніфесті, було: "звільнити всіх політичних в'язнів, не садити за лайки; припинити незаконні арешти на мітингах; допустити політичну конкуренцію в країні, не фабрикувати кримінальні справи і не тримати людей просто так в СІЗО; перетворити земного міліціонера в небесного міліціонера".

Образ "міліціонера, носія небесної державності", зазначалося в заяві, був створений поетом Д.Пріговим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА