08:59 23.08.2018

Суд підтвердив штраф в $ 4,7 млрд для Johnson & Johnson за азбест в дитячій присипці

2 хв читати
Суд підтвердив штраф в $ 4,7 млрд для Johnson & Johnson за азбест в дитячій присипці

Суд в Міссурі підтвердив рішення присяжних про виплату $ 4,69 млрд постраждалим жінкам через азбест в продукції Johnson & Johnson (J & J), зокрема, в дитячій присипці. Про це йдеться в рішенні суду міста Сент-Луїс, передає Reuters.

Компанія J & J заявила, що продовжуватиме подавати апеляції. Крім того, виробник заперечує всі обвинувачення і стверджує, що дитяча присипка компанії безпечна.

Як зазначає Reuters з 22 жінок, які подали позов проти J & J, шість померли. Як вважають позивачі, наявність азбесту в дитячій присипці була причиною онкологічних захворювань. Крім того, вони обвинувачують компанію в тому, що Johnson & Johnson не попереджав користувачів своєї продукції, що вона може викликати рак яєчників.

У середині липня присяжні вирішили, що J & J повинен виплатити $ 550 млн компенсації матеріального збитку і більше $ 4 млрд за моральну шкоду. Тоді в компанії сказали, що подадуть апеляцію на дане рішення. На думку компанії, процес був "принципово несправедливим", а більшість позивачів не мають відношення до Міссурі. В Johnson & Johnson заявили також, що докази у цій справі були "перевантажені забобонами". Адвокат позивачів зазначив, що компанія знала про те, що її продукція була забруднена азбестом, але не повідомила про це громадськості, а сфабрикувала тести, щоб приховати його наявність.

Раніше Johnson & Johnson вже програла декілька процесів у справі про наявність шкідливих речовин в своєму тальку. Так, в серпні 2017 року Верховний суд Лос-Анджелеса зобов'язав компанію виплатити жінці $ 417 млн, яка стверджувала, що захворіла на рак після використання продукції компанії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА