15:33 27.08.2018

Суд переніс розгляд скарги на ареш Савченко

2 хв читати
Суд переніс розгляд скарги на ареш Савченко

Апеляційний суд м. Києва переніс на 4 вересня розгляд скарги сторони захисту на арешт народного депутата Надії Савченко.

"Суд знову перенесли. Але тепер уже не пускали ЗМІ", - повідомила помічник Н.Савченко, заступник лідера партії "Суспільно-політична платформа Надії Савченко" Тетяна Проторченко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

У свою чергу, як повідомив телеканал "112.Україна", Апеляційний суд переніс засідання із розгляду апеляції на запобіжний захід на 4 вересня з огляду на те, що судді не встигли ознайомитися з матеріалами справи.

Раніше цього дня Шевченківський районний суд м. Києва переніс на 29 серпня засідання щодо обрання запобіжного заходу для народного депутата України Н.Савченко через те, що її не доправили до суду.

Як повідомлялося, 9 серпня Апеляційний суд Києва залишив чинним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для народного депутата України Н.Савченко до 7 вересня, але при цьому скасував рішення Шевченківського райсуду від 13 липня про продовження їй терміну арешту до 10 вересня.

Н.Савченко перебуває під вартою з 23 березня 2018 року. 22 березня Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка та дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Н.Савченко. Її підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посяганні на життя державних і громадських діячів, підготовці до вчинення терористичного акту, створення терористичної групи чи терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

1 серпня Генеральна прокуратура України повідомила, що правоохоронці завершили розслідування у справі керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" В.Рубана та Н.Савченко, підозрюваних у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

В.Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА