19:31 29.08.2018

Суд відмовив у зміні запобіжного заходу Савченко - вона залишається під арештом

2 хв читати
Суд відмовив у зміні запобіжного заходу Савченко - вона залишається під арештом

Шевченківський районний суд Києва відмовив адвокатам народного депутата України Надії Савченко у зміні запобіжного заходу, вона, як і раніше, перебуватиме під вартою.

Таке рішення суд ухвалив у середу, розглянувши скаргу адвокатів Н.Савченко на зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на поручительство.

"У задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу ... відмовити", - йдеться в постанові суду.

Захист Н.Савченко просив змінити запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт або поручительство.

Слідчий суддя оголосив резолютивну частину рішення, повний текст буде оприлюднено 3 вересня.

Як повідомлялося, 9 серпня Апеляційний суд Києва залишив чинним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для народного депутата України Н.Савченко до 7 вересня, але при цьому скасував рішення Шевченківського райсуду від 13 липня про продовження їй терміну арешту до 10 вересня.

Н.Савченко перебуває під вартою з 23 березня 2018 року. 22 березня Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка та дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Н.Савченко. Її підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посяганні на життя державних і громадських діячів, підготовці до вчинення терористичного акту, створення терористичної групи чи терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

1 серпня Генеральна прокуратура України повідомила, що правоохоронці завершили розслідування у справі керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" В.Рубана та Н.Савченко, підозрюваних у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

В.Рубана затримали 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

США вивчають можливість постачання Ізраїлю танкових та артилерійських снарядів, військового транспорту більше ніж на $1 млрд - ЗМІ

G7 закликає КНР вплинути на РФ у зв'язку з агресією проти України

Обсяг вивантаження зерна в портах Великої Одеси знизився через обстріли припортової інфраструктури - УЗ

Ми побачили зрушення в питанні розблокування допомоги від США - Шмигаль

У Дніпрі суботу оголошено днем жалоби за загиблими

Найближчої доби в Україні очікуються помірні дощі, місцями заморозки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА