15:20 04.09.2018

Суд продовжив арешт Савченко до 30 жовтня

2 хв читати
Суд продовжив арешт Савченко до 30 жовтня

Шевченківський районний суд Києва продовжив до 30 жовтня термін утримання під вартою народного депутата України Надії Савченко.

Відповідне рішення суд прийняв на засіданні у вівторок, задовольнивши клопотання сторони обвинувачення. У взятті Н.Савченко на поруки суд відмовив.

Як відомо, Н.Савченко і її адвокати ознайомлюються з матеріалами так званої "справи Савченко - Рубана".

1 серпня Генеральна прокуратура України повідомила, що правоохоронці завершили розслідування у справі керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана і Н.Савченко, підозрюваних в діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади.

Адвокат В.Рубан Валентин Рибін повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що вже завершив ознайомлення з матеріалами справи, про ніж 30 серпня повідомив слідство.

Н.Савченко перебуває під вартою з 23 березня 2018 року. 22 березня Верховна Рада підтримала подання генпрокурора України Юрія Луценка і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Н.Савченко. Її підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посяганні на життя державних і громадських діячів, підготовці до вчинення терористичного акту, створенні терористичної групи чи терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

В.Рубана було затримано 8 березня 2018 року на КПВВ на Донбасі з арсеналом зброї. Він віз зброю з окупованої території на підконтрольну частину України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА