19:04 04.09.2018

У ГПУ запевнили, що про прослуховування журналістки Седлецької не йдеться

2 хв читати

У Генеральній прокуратурі України заявили, що інформація з телефону головного редактора програми "Схеми" Наталії Седлецької, до якої отримали доступ прокурори, не включає змісту розмов, і не буде ніякого втручання в професійну діяльність та особисте життя журналіста.

"Судом дозволено провести дослідження матеріалів оператора телекомунікацій за період у 17 місяців. Це обумовлено необхідністю встановлення дати, часу та місця ймовірного розголосу даних з обмеженим доступом керівником НАБУ (Національного антикорупційного бюро України - ІФ) у рамках кримінального провадження за ч. 2 ст. 163, ч. 1 ст. 182, ч. 1 ст. 328, ч. 2 ст. 387 Кримінального кодексу України", - повідомив речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

За його словами, цей період розпочинається з моменту припинення негласних заходів стосовно цивільної дружини колишнього військового прокурора Костянтина Кулика, якого НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) підозрюють у незаконному збагаченні, Ірини Німець до дати реєстрації кримінального провадження, в рамках якого досліджують ці обставини.

"Особа, стосовно якої прийнято рішення судом, виступає разом з іншими громадянами як можливий свідок", - зазначив А.Лисенко.

Він наголосив, що документи з інформацією оператора телекомунікацій, до яких надав доступ суд, не включатимуть змісту розмов.

"Також не йдеться про прослуховування вказаної особи та інших абонентів. При цьому не здійснюватиметься жодного втручання в професійну діяльність та особисте життя", - заявив речник Генпрокуратури.

Раніше цього дня редакція програми антикорупційних розслідувань "Схеми" заявила, що Генеральна прокуратура України отримала доступ до інформації телефону головного редактора програми Наталії Седлецької, та розцінила це як тиск на незалежного журналіста.

"Печерський районний суд Києва надав доступ Генеральній прокуратурі до телефонних розмов, смс та місцезнаходження телефону Наталки Седлецької у справі про ймовірне розголошення державної таємниці і даних досудового слідства директором НАБУ Артемом Ситником. Не за конкретний день, а за 17 місяців", - йдеться в заяві, оприлюдненій на сторінці програми "Схеми: корупція в деталях" у соцмережі Facebook у вівторок.

Команда "Схем" засудила переслідування і тиск на головного редактора програми.

Програма "Схеми: корупція в деталях" - щотижнева телепередача журналістських розслідувань та аналітики про корупцію у вищих ешелонах влади, яка виходить в ефір із липня 2014 року. Спільний проект радіо "Свобода" і телеканалу "UA:Перший".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

На Вінниччині невідомі вночі розстріляли поліцейських, один із них загинув, у двох областях запроваджено спецоперацію

Ворог за добу здійснив майже 300 ударів по семи населених пунктах Запорізької області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, є загиблий

На Харківщині з-під завалів зруйнованої ворожими обстрілами госпбудівлі врятовано людину

Окупанти продовжують обстрілювати Дніпропетровську область, суботу оголошено Днем жалоби через жертви напередодні

Ліквідовано дві ворожі керовані авіаракети та три розвіддрони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА