19:18 13.09.2018

Омелян маніпулює фактами по суті оголошених йому підозр, і цим вводить громадськість в оману

3 хв читати
Омелян маніпулює фактами по суті оголошених йому підозр, і цим вводить громадськість в оману

У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) заявляють, що міністр інфраструктури Володимир Омелян поширює інформацію щодо суті оголошених йому підозр у скоєнні злочинів, що не відповідає дійсності.

"Інформація, яку поширює міністр інфраструктури України щодо змісту наданих йому підозр у незаконному збагаченні та декларуванні недостовірної інформації, не відповідає дійсності і вводить в оману суспільство", - йдеться в заяві, розданій у четвер увечері прес-службою НАБУ.

У Бюро нагадали, що раніше в четвер, 13 вересня, детективи НАБУ і прокурори САП повідомили міністру про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.368-2 і ст.366-1 Кримінального кодексу України.

"Стаття 368-2 КК України, що передбачає кримінальну відповідальність за незаконне збагачення, вступила в силу лише 26 квітня 2015 року. Тому міністру інкримінують виключно ті дії, які вчинені в період з квітня 2015 р. до теперішнього часу", - наголосили в Національному антикорупційному бюро.

Водночас, зазначається в інформації, слідство проаналізувало доходи і витрати міністра за період з 2000 року до 26 квітня 2015 року: "За результатами встановлено, що у чиновника на цю дату не було доходів, законність яких підтверджена доказами, і які, з урахуванням здійснених витрат, дозволили б йому заощадити кошти для подальшого придбання активів у значному розмірі".

У НАБУ наголошують, що, незважаючи на цей факт, у травні 2015 року міністр придбав у власність новий автомобіль "БМВ Х5" вартістю 1 млн 415 тис. грн, зареєструвавши право власності на транспортний засіб на свого брата.

"Слідство має докази, що цей позашляховик перебував у фактичному володінні чиновника, його користуванні та розпорядженні. Водночас цей факт в електронній декларації міністра за 2015 і 2016 роки не зазначений. Так само, як і право користування будинком у передмісті Києва площею близько 270 кв. м і вартістю майже 6 млн грн, в якому він проживав з початку грудня 2016 роки (відомості мали бути зазначені в декларації за 2016 рік, але цього не сталося)", - йдеться в заяві Бюро.

У НАБУ додають, що також відсутні законні джерела походження заощаджень міністра в розмірі $90 тис. та EUR25 тис. - відомості про ці кошти зазначені в декларації 2015 року як такі, що перебувають у його власності станом на 31 грудня 2015 року.

"Слідство встановило, що міністр вживав заходів, спрямованих на приховування викритих порушень шляхом незаконного впливу на результати перевірки, яка проводилася щодо нього Національним агентством з питань протидії корупції", - наголосили в Національному антикорупційному бюро України.

Як повідомлялося, раніше в четвер, 13 вересня, прес-служба НАБУ поінформувала, що міністр інфраструктури Володимир Омелян повідомлений про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст.368-2 і ст.366-1 Кримінального кодексу України.

У свою чергу, сам В.Омелян заявив, що пов'язує підозру в незаконному збагаченні з проведеними ним реформами, початком виборів у країні, і справою щодо екс-депутата Миколи Мартиненка, яку НАБУ веде вже кілька років.

Увечері того ж дня на прес-конференції в Києві В.Омелян заявив, що відкидає корупційні звинувачення на свою адресу і не має наміру подавати у відставку з посади міністра. Також він заявив про нібито співпрацю керівництва НАБУ з українськими політиками, тиск на нього з боку цього антикорупційного органу. В.Омелян заявив про намір захищати своє ім'я, честь і гідність у суді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА