15:51 23.09.2018

У Баку сталося виверження грязьового вулкана (Відео)

1 хв читати
У Баку сталося виверження грязьового вулкана (Відео)

Виверження грязьового вулкана сталося в неділю в Гарадагському районі Баку, повідомляється на сайті Міністерства екології та природних ресурсів (МЕПР) Азербайджану.

"Виверження грязьового вулкана Отман-Боздаг сталося о 8 годині 53 хвилини в неділю в Гарадагському районі Баку", - йдеться в повідомленні.

Повторне виверження вулкана Отман-Боздаг було зареєстровано о 9:58.

"Висота викиду становила 200-300 метрів. На прилеглій до вулкана території виникли численні тріщини завглибшки до 40 м", - повідомляє МЕПР.

Останнє виверження Отман-Боздага, що є другим у світі за величиною грязьовим вулканом, сталося 6 лютого 2017 року.

Між тим, 30 березня 2018 року на території того ж Гарадагського району Баку сталося виверження грязьового вулкана Айрантокен.

Як повідомляло Міністерство екології та природних ресурсів Азербайджану, "виверження вулкана Айрантокен тривало близько семи хвилин і супроводжувалося стовпом полум'я. Приблизна висота полум'я становила 100-150 метрів. Продукти виверження поширилися на площі близько 2 га, їх товщина становила від 0,3 до 1,2 метрів. На території вулкана утворилися радіальні тріщини".

При цьому Мінекології зазначало, що околиці грязьового вулкана не заселені.

Грязьові вулкани Отман-Боздага і Айрантокен розташовані на території державного заповідника групи грязьових вулканів Баку і Абшеронського півострова.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА