11:09 26.09.2018

Майже третина домогосподарств користуються аналоговим ТБ

2 хв читати
Майже третина домогосподарств користуються аналоговим ТБ

Згідно з даними Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, ефірним способом прийому телесигналу користуються 32,3% домогосподарств в Україні, з них лише 8% приймають ефірний сигнал у цифровому стандарті.

Такі дані містяться в пояснювальній записці до законопроекту "Про внесення змін до ...Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування відеотюнерів цифрового наземного (ефірного) телерадіомовлення", текст якої має в своєму розпорядженні агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з даними Нацради, в Україні телесигнал приймають 15,017 млн домогосподарств із середнім показником у 2,64 осіб на одне домогосподарство. При цьому тип прийому сигналу розподіляється наступним чином: 31,4% домогосподарств користуються супутниковим сигналом (за наявності супутникового обладнання, незалежно від наявності інших типів прийому телесигналу), 36,3% користуються кабельним сигналом (за наявності кабелю, відсутності супутникового обладнання і залежно від наявності інших типів прийому телесигналу). Виключно ефірним типом прийому телесигналу користуються 32,3% домогосподарств, з них лише 8% приймають сигнал в цифровому стандарті.

"Керуючись таким процентним співвідношенням, можна сказати, що орієнтовно для 4,85 млн домогосподарств ефірний спосіб прийому сигналу є пріоритетним, і з них лише 0,388 млн домогосподарств вже приймає ефірний сигнал у цифровому стандарті", - наголошується в тексті пояснювальної записки.

На думку авторів законопроекту, документ сприятиме переходу населення з аналогового на цифрове телерадіомовлення шляхом створення умов для забезпечення населення відеотюнерами доступною вартості.

Як повідомлялося, відключення аналогового телемовлення по всій території України за винятком територій з особливим режимом мовлення стартувало з 1 вересня 2018 року.

Тим часом Сарненський райсуд Рівненської області 30 серпня 2018 року виніс постанову, що забороняє Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення (КРРТ) здійснювати будь-які дії, пов'язані з припиненням використання технології аналогового телебачення.

Уряд України вирішив зберегти аналогове телемовлення на територіях, що межують з Росією, а також для Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) і місцевих телекомпаній, які не мають ліцензій на цифрове мовлення за списком Нацради з питань телебачення і радіомовлення до 31 грудня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА