13:56 08.10.2018

Сущенка етапували до місця відбування покарання

1 хв читати
Сущенка етапували до місця відбування покарання

Українського політв'язня, журналіста Романа Сущенка, засудженого російським судом за шпигунство на 12 років колонії суворого режиму, етапували до місця відбування покарання, повідомив його адвокат, правозахисник Марк Фейгін.

"За попередньою інформацією Романа Сущенка етапували до місця відбування покарання", - написав М.Фейгін на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Як повідомлялося, Р.Сущенко був визнаний Мосміськсудом винним у шпигунстві (ст. 276 КК РФ) і засуджений до 12 років позбавлення волі із відбуванням покарання у колонії суворого режиму. Слухання у справі, як у суді першої інстанції, так і апеляційної, відбулися в закритому режимі, оскільки матеріали розслідування мають гриф "цілком таємно".

Свою вину Р.Сущенко категорично не визнає. Як заявляв захисник українця Марк Фейгін, його довіритель працював власним кореспондентом агентства "Укрінформ" в Парижі, а до Росії приїхав із приватним візитом, щоб зустрітися з родичами.

12 вересня 2018 року Верховний суд Росії визнав законним вирок українському журналісту.

Президент України Петро Порошенко у телефонній розмові з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель вказав на важливість активізації зусиль для звільнення всіх українських заручників в РФ, зокрема Олега Сенцова і Романа Сущенка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА