21:26 09.10.2018

Завершено досудове розслідування у справі про заволодіння державними коштами в рамках Кіотського протоколу екс-главою "Держекоінвесту" і двома директорами фірм

2 хв читати
Завершено досудове розслідування у справі про заволодіння державними коштами в рамках Кіотського протоколу екс-главою "Держекоінвесту" і двома директорами фірм

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього керівника держпідприємства "Держекоінвест" і двох директорів комерційних структур за фактом заволодіння понад 12 млн грн держкоштів, виділених у рамках Кіотського протоколу.

"Завершено досудове розслідування в кримінальному провадженні за фактом заволодіння коштами державного бюджету України, передбачених програмою "Державна підтримка заходів, спрямованих на зменшення обсягів викидів (збільшення абсорбції) парникових газів, в тому числі на утеплення приміщень закладів соціального забезпечення, розвиток міжнародного співробітництва з питань зміни клімату" (Кіотський протокол)", - повідомила прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у вівторок.

Після ознайомлення підозрюваних і їх захисників з матеріалами кримінального виробництва, обвинувальний акт буде направлено до суду для розгляду по суті.

Вона зазначила, що за результатами розслідування повідомлено про підозри колишньому директору ДП "Держекоінвест" і двом керівникам компаній у скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст 28, ч.1,2 ст. 66, ч.3, 4, 5 ст.191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб).

"Проведеними під час розслідування експертизами встановлено розмір завданих державі збитків на суму понад 12 млн грн при теплосанації об'єктів соціальної сфери (школи, дитячі садки, лікарні) на території Миколаївської, Запорізької та Харківської областей", - нагадала Л.Сарган.

Як повідомлялося, підозру в цьому виробництві екс-главі держпідприємства "Держекоінвест" і двом директорам компаній було повідомлено ще 14 березня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА