12:27 11.10.2018

Moneyveo звинувачують у незаконному використанні персональних даних громадян для фіктивного кредитування

2 хв читати
Moneyveo звинувачують у незаконному використанні персональних даних громадян для фіктивного кредитування

Служба безпеки України провела обшук в офісі мікрофінансової організації Moneyveo, вилучивши техніку і документи в рамках розслідування щодо несанкціонованого використання особистих даних громадян України.

Як повідомляється на сайті СБУ, правоохоронці спільно з прокуратурою в рамках розпочатого кримінального провадження викрили топ-менеджмент однієї з приватних кредитних компаній на використанні масивів персональних даних громадян України для оформлення фіктивних кредитних договорів.

"Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники несанкціоновано використовували особисті дані громадян України, зокрема учасників АТО, і оформляли кредитні зобов'язання без їхнього відома. Надалі для стягнення нібито наявного боргу, ділки підключали представників колекторських компаній", - наголошується в повідомленні СБУ.

Правоохоронці задокументували понад тисячу фактів протиправного використання персональних даних громадян України для створення заборгованості, нарахування штрафних санкцій та легалізації грошових коштів.

"У рамках відкритого кримінального провадження правоохоронці провели санкціоновані слідчі дії в офісних приміщеннях компанії, під час яких виявили документацію, що підтверджує проведення угод", - наголошується в повідомленні СБУ.

Слідчі дії тривають.

У прес-службі Moneyveo агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили про те, що 9-10 жовтня 2018 року в київському офісі компанії співробітники СБУ і прокуратури провели обшук.

"Особи в штатському, які назвалися співробітниками СБУ, вилучили робочі та особисті ноутбуки співробітників компанії Moneyveo. Ми вважаємо сьогоднішні дії тиском на компанію, яка чесно і прозоро веде бізнес", - заявила в коментарі агентству PR-менеджер Moneyveo Інна Калініна.

Вона зазначила, що компанія готова надати всю необхідну допомогу слідству для якнайшвидшого відновлення штатної роботи офісу.

На сьогодні кредитна система компанії працює в звичайному автоматизованому режимі, послуги клієнтам компанії надаються.

За словами І.Калініна, станом на ранок четверга постанова правоохоронців на обшук перебуває на вивченні юристів Moneyveo.

За даними Єдиного держреєстру судових рішень, компанія Moneyveo фігурує в 121 справі.

Moneyveo - українська фінтех-компанія, надає послуги онлайн-мікрокредитування понад 300 тис. клієнтам. За даними компанії, у ній працюють понад 200 фахівців.

ТОВ "Манівео" було створено в 2013 році зі статутним фондом у розмірі 16,634 млн грн; беніфіціарними власниками компанії є Михайло Лизанець та Олександр Унінець.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА