17:06 13.11.2018

ДККБ "Луч" розпочне поставки до армії модернізованих ПТРК "Корсар", оснащених європейським тепловізором

2 хв читати

ДККБ "Луч" (Київ) забезпечило на прохання армії модернізацію прийнятого на озброєння ЗСУ в 2017 році ПТРК "Корсар", оснастивши нове високоточне протитанкове озброєння тепловізором європейського виробника.

Згідно з повідомленням на сторінці підприємства у Facebook, встановлена на ПТРК тепловізійна камера грецького виробництва надає можливість військовим ефективно розпізнавати цілі і точно вражати ціль у темний час доби на відстані 1,7 км. Ім'я європейського партнера із кооперації та характеристики тепловізійного обладнання в ДККБ "Луч" не озвучують.

ПТРК "Корсар" калібру 107 мм і дальністю 2,5 км розробки ДККБ "Луч" прийнято на озброєння ЗСУ влітку 2017 року, розпочато його поставки до армії. У комплексі застосовано напівавтоматичну систему наведення за променем лазера. Виявлення мети і наведення забезпечується за допомогою оптичного та інфрачервоного прицілів, що дозволяє стріляти за складних погодних умовах. Бронепробиваємість ПТУР Р-3 становить не менше 550 мм за динамічним захистом (ДЗ). Тип бойової частини (БЧ) - кумулятивна тандемна.

Дальність стрільби - 100-2500 м.

У червні азербайджанські ЗМІ повідомили, що Україна проводить переговори з Азербайджаном про можливість спільного виробництва ПТРК "Корсар".

ДККБ "Луч" - один з провідних українських розробників озброєння широкого спектра, передусім авіаційного та протитанкового озброєння, з 2011 року за рішенням уряду входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

В умовах воєнного часу підприємство успішно освоїло розробку і виробництво високоточного протитанкового озброєння. Серед розробок ДККБ "Луч", що відповідають стандартам НАТО ПТРК "Стугна" калібру 100 мм і дальністю 5 км, "Конус" (120/5), "Комбат" (125/5), Falaric (90/4 і 105/5), а також ПТРК "Стугна/Скіф" (152/5,5) "Бар'єр" (130/5), "Корсар" (107 / 2,5).

Також ДККБ "Луч" провадить сьогодні розробку перспективного противокорабельного озброєння. За даними ДККБ, держвипробування нового берегового противокорабельного комплексу "Нептун" з крилатою ракетою (КР) дальністю до 300 км, заплановані на перше півріччя 2019 року.

З 2015 року ДККБ Луч "також задіяно в роботах зі створення і модернізації зенітних ракетних систем і комплексів протиповітряної оборони (ППО), зокрема й модернізацію і доопрацювання ЗРК "БукМ1" і ЗРК С-300П.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА