09:47 15.11.2018

У підніжжя Андріївської церкви в Києві кидали "коктейлі Молотова", стверджують в УПЦ-КП

3 хв читати
У підніжжя Андріївської церкви в Києві кидали "коктейлі Молотова", стверджують в УПЦ-КП

У будівлю Андріївської церкви в Києві кидали "коктейлі Молотова", повідомляє глава Інформаційного управління УПЦ-КП архієпископ Євстратій (Зоря).

"Півтори години тому кидали "коктейлі Молотова" у двері стилобату (будинку-фундаменту) Андріївської церкви. Пожежі не сталося, шкоди не завдано, ніхто не постраждав", - написав він у соцмережі Facebook у четвер уранці.

"Бачимо, що поплічники Москви намагаються "прозорими натяками" лякати представників Вселенського патріарха. Однак, як мудро говорив святійший Варфоломій в очі московитам, "Вселенський патріархат нікому не загрожує і не сприймає загроз", - зауважив архієпископ Євстратій.

Як повідомляє в четвер відділ комунікації поліції м. Києва, зловмисники кинули пляшки з запальною рідиною в двері Андріївської церкви, однак загоряння не сталося.

"О 8:05 за спецлінією "102" до столичної поліції звернувся охоронець Андріївської церкви: він повідомив, що двоє невідомих кинули у вхідні двері церкви дві скляні пляшки... Унаслідок події постраждалих немає, загоряння не сталося", - зазначено в повідомленні.

За словами охоронців, вони намагалися затримати зловмисників, проте ті застосували газові балончики та зникли.

"Наразі триває огляд місця події та прилеглої території. Правоохоронці спілкуються зі свідками та встановлюють відеокамери, які могли зафіксувати правопорушення і зловмисників. Вирішується питання про правову кваліфікацію події", - повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

Пізніше цього дня архієпископ Євстратій зазначив на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що від дій нападників постраждав священик Київського патріархату - комендант приміщення. Проти нього нападники застосували силу й газовий балончик", - написав він.

Як повідомлялося, згідно з законом "Про особливості користування Андріївською церквою Національного заповідника "Софія Київська", передбачається, що Андріївська церква, яка є об'єктом культурної спадщини та пам'яткою архітектури й перебуває в державній власності, передається в безоплатне постійне користування Вселенського патріархату для здійснення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній і процесій. Проект закону пропонує внести зміни до закону "Про свободу совісті та релігійні організації", доповнивши його ст.17-1, згідно з якою передання Андріївської церкви в постійне користування не передбачає вилучення її з переліку об'єктів нерухомої культурної спадщини Національного заповідника "Софія Київська".

Радник президента України, директор Національного інституту стратегічних досліджень Ростислав Павленко висловив думку, що реконструкція Андріївської церкви в Києві, де розміщуватиметься представництво Вселенського патріархату в Україні, буде прискорено. "2020-й рік (запланований рік завершення реконструкції - ІФ) - це крайній термін. Я так розумію, що в разі необхідності, в розумних межах, це буде прискорено", - сказав він.

Директор НІСД уточнив, що ставропігія (представництво) підтримуватиме двосторонні контакти з незалежною українською церквою. Він також нагадав, що нова церква встановлюватиме контакти з іншими православними церквами й на цьому етапі "взаємодія та підтримка матері-церкви буде також важливою". Р.Павленко зазначив, що представництва різного рівня Вселенської патріархії існують у багатьох країнах, де є незалежні православні церкви.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У СИНЕЛЬНИКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАГИНУЛО 6 ОСІБ, СЕРЕД НИХ ДІТИ 6 І 8 РОКІВ - ГЛАВА МВС

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА