19:20 15.11.2018

Затримано підозрюваного в замаху на одного з керівників "Нацкорпусу" в Херсоні

2 хв читати
Затримано підозрюваного в замаху на одного з керівників "Нацкорпусу" в Херсоні

Генеральна прокуратура України повідомляє про затримання громадянина України, якого підозрюють у здійсненні закінченого замаху на одного з керівників Херсонського обласного осередку партії "Національний корпус" за завданням спецслужб РФ.

"14 листопада затримано громадянина України К., який підозрюється у вчиненні закінченого замаху на терористичний акт, готуванні до терористичного акту та незаконному поводженні зі зброєю. Цей громадянин у травні 2018 року, діючи на виконання завдання спецслужб РФ, яке він отримав на території держави-агресора... здійснив замах на вчинення терористичного акту в м. Херсон, у результаті якого одному з керівників Херсонського обласного осередку політичної партії "Національний корпус" мали бути спричинені тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості", - написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

У повідомленні зазначено, що підозрюваному не вдалося реалізувати свої наміри з огляду на проведений контроль за вчиненням злочину, під час якого бойові набої були замінені на холості. "Проведеними заходами вдалося запобігти вчиненню особливо тяжкого злочину та отримати беззаперечні докази щодо дійсності намірів К. вчинити терористичний акт", - інформують у Генпрокуратурі.

"Крім того, цей же громадянин, продовжуючи виконання завдання спецслужб РФ... вчинив готування до іншого терористичного акту, в результаті якого одному з керівників Громадського формування з охорони громадського порядку та державного кордону "Добровільна народна дружина самооборони Херсонської області" мали бути спричинені тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості", - йдеться в повідомленні.

14 листопада затриманому повідомили про підозру у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 258 (замах на теракт, що спричинив тяжкі наслідки); ч. 1 ст. 14 ч. 2 ст. 258 (підготовка до теракту з тяжкими наслідками) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України, що передбачають максимальне покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 12 років.

15 листопада слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва застосував запобіжний захід стосовно підозрюваного у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

Шмигаль обговорив із главою МЗС Латвії євроінтеграцію України та конфіскацію російських активів

Заяви представників Білорусі про терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, є ІПСО – коментар СБУ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА