15:33 23.11.2018

Суд переніс підготовче засідання у справі капітана судна "Норд"

2 хв читати
Суд переніс підготовче засідання у справі капітана судна "Норд"

Оболонський районний суд Києва переніс на 7 грудня підготовче засідання у справі капітана судна "Норд" Володимира Горбенка, якого обвинувачують у скоєнні незаконного рибного промислу і порушення порядку в'їзду/виїзду з тимчасово окупованої території України.

Як повідомили в п'ятницю агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі суду, засідання було перенесено у зв'язку з неявкою учасників процесу.

1 листопада суд розглянув самовідвід судді Людмили Шестаковської, яку автоматизована система визначила для розгляду цієї справи, але прийняла таке рішення через те, що тривалий час працювала в нині тимчасово окупованому Криму.

Її заяву було задоволено і цю справу була розподілено на суддю Оболонського суду Сергія Родіонова. Станом на 23 листопада було призначено підготовче засідання.

Як повідомлялося, прокуратура Автономної Республіки Крим 4 жовтня направила до Київського апеляційного суду обвинувальний висновок щодо капітана судна "Норд", громадянина України В.Горбенка для визначення його підсудності. 16 жовтня ця справа надійшла до Оболонського районного суду Києва.

25 березня 2018 року Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" з 10 членами екіпажу на борту.

Капітана судна Володимира Горбенка обвинувачують за ст. 332-1 КК України (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України для завдання шкоди інтересам країни). Пізніше капітану було повідомлено про підозру у вчиненні ще одного злочину - за ст.249 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття рибним добувним промислом).

Херсонський міський суд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. На час досудового слідства В.Горбенко перебував у родичів в Мелітополі (Запорізька обл.). 19 червня Херсонський міський суд відмовив у продовженні зобов'язання для капітана В.Горбенка не відвідувати територію АР Крим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА