21:13 07.12.2018

Луценко впевнений, що замовники вбивства Гандзюк понесуть покарання

3 хв читати
Луценко впевнений, що замовники вбивства Гандзюк понесуть покарання

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вважає, що розслідування правоохоронних органів у справі про вбивство радника мера Херсона Катерини Гандзюк є результативним.

"Усі виконавці, організатори і замовники в справі Гандзюк, як і в будь-якій іншій справі, сядуть тоді, коли для цього будуть отримані факти, які суд оцінить і винесе конкретне рішення", - сказав Ю.Луценко в ефірі телеканалу "Інтер" у п'ятницю ввечері.

"Маємо досить зрозумілу версію про замовника, як тільки ми зберемо юридичні факти ... буде оголошено про підозру і точно затриманий ще й замовник", - зазначив він.

Водночас, генпрокурор відмовився відповідати на питання про можливі терміни в оголошенні підозри замовнику. "Ніякі терміни в слідстві не встановлюються", - сказав Ю.Луценко.

Як повідомлялося, 3 грудня Ю.Луценко заявив, що слідство встановило всіх замовників та організаторів нападу на К.Гандзюк, який призвів до її смерті. "У цьому процесі вже оголошено про підозру помічникові одного з народних депутатів і думаю, що найближчим часом ми оголосимо ще низку підозр, які остаточно покажуть коло осіб, причетних до замовлення, організації і виконання цього злочину", - сказав він.

Ю.Луценко зазначив, що є "кілька десятків версій" цього злочину, але наразі слідство сходиться на тому, що знайдено основну версію. "І ми бачимо мотив - це активність Гандзюк проти однієї з великих корупційних схем місцевої влади. І всі, хто замовив це вбивство, хто його організовував, нами встановлені", - підкреслив генпрокурор.

31 липня 2018 року вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доставили в місцеву лікарню, але незабаром перевели в медустанову Києва.

Були затримані п'ятеро підозрюваних у замаху на К.Гандзюк, в тому числі чоловік, зафіксований на відео з камер спостереження як покупець сірчаної кислоти.

4 листопада К.Гандзюк померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на закінчений злочин - за пунктами 4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, за замовленням).

6 листопада Верховна Рада підтримала постанову про створення ТСК для розслідування відомостей про напад на К.Гандзюк та інших громадських активістів.

На початку листопада журналісти Оксана Денисова і Тетяна Ніколаєнко оприлюднили ім'я ймовірного посередника між замовником і організатором вбивства К.Гандзюк - ним виявився помічник народного депутата Миколи Паламарчука Ігор Павловський, який передавав гроші "за роботу" підозрюваному в організації вбивства Сергію Торбину. 5 листопада М.Паламарчук заявив, що не має ніякого відношення до нападу на Е.Гандзюк і 6 листопада звільнив І.Павловського; потім останнього затримала СБУ. 12 листопада суд обрав І.Павловському запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА