17:02 10.12.2018

В УПЦ-КП мають намір узгодити з представником Вселенського патріарха та іншими сторонами всі питання для успішного собору

2 хв читати
В УПЦ-КП мають намір узгодити з представником Вселенського патріарха та іншими сторонами всі питання для успішного собору

Представники Української православної церкви Київського патріархату (УПЦ-КП) мають намір узяти участь в об'єднавчому соборі та налаштовані узгодити з представником Вселенського патріархату та іншими сторонами всі питання для успішності собору, повідомив голова Інформаційного управління УПЦ-КП архієпископ Євстратій (Зоря).

"У Київському патріархаті конструктивно налаштовані перед собором узгодити з головою, представником Вселенського патріарха митрополитом Еммануїлом, і з усіма іншими сторонами всі необхідні питання, щоб собор відбувся успішно. Ті питання, які є у компетенції виключно собору, - відповідно будуть вирішені на соборі, для чого він власне і скликається", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Він офіційно підтвердив, що в УПЦ-КП мають намір брати в участь у соборі, готуються до нього, і в його роботі візьмуть участь архієреї, клірики, ченці та миряни.

При цьому архієпископ Євстратій наголосив: "Наявність пропозицій з боку Київського патріархату до регламенту собору чи процедури обрання предстоятеля не означає, що у підсумку не буде узгоджене спільне бачення. Як учасники собору ми з очевидністю маємо право вносити свої пропозиції, аргументувати та підтримувати їх".

Говорячи про повідомлення у ЗМІ про нібито наявність протиріч і конфліктів у церковному середовищі, голова інформаційного управління УПЦ-КП написав: "Враховуючи активну роль, яку відіграє президент України у питанні надання томосу, а також те, що фактично вже триває виборча кампанія, - зрозумілим є, що деякі опоненти президента, через політичні мотиви, максимально зацікавлені в тому, щоби розбурхувати пристрасті та підкреслювати суперечності".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА