12:55 17.12.2018

В аеропорту "Харків" затримали одного з замовників убивства громадського активіста Олешка - Аброськін

2 хв читати
В аеропорту "Харків" затримали одного з замовників убивства громадського активіста Олешка - Аброськін

В аеропорту "Харків" правоохоронці затримали жителя м. Дніпра, якого обґрунтовано підозрюють у співучасті в убивстві бердянського активіста, учасника бойових дій на Донбасі Віталія Олешка (позивний "Сармат") як одного із замовників цього злочину, повідомив перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін.

"Учора під час спроби перетнути кордон у міжнародному аеропорту "Харків" співробітники кримінальної поліції затримали жителя Дніпра, якого обґрунтовано підозрюють і який є одним із замовників убивства громадського діяча, учасника АТО Віталія Олешка, котрого вбили 31.07.2018 року в Бердянську", - написав В.Аброськін на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Пізніше департамент комунікації Нацполіції України поінформував, що найближчим часом затриманому буде оголошено підозру за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

"Це 34-річний бізнесмен, уродженець міста Дніпра. Він є власником кількох приватних підприємств. За нашою інформацією, затриманий планував розширення бізнесу у Бердянську", - наводить прес-служба Нацполіції слова В.Аброськіна.

Водночас, як повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України, підозрюваного виявили прикордонники під час спроби сісти на борт рейсу Харків - Стамбул.

"Під час перевірки документів громадянина України 1984 року народження правоохоронці з'ясували, що ця особа перебуває в розшуку за ст.115 КК України (умисне вбивство). Чоловік намагався вилетіти рейсом Харків – Стамбул", - повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

В.Олешка (позивний "Сармат") застрелили з обрізу мисливської рушниці 31 липня в центрі Бердянська. Правоохоронці затримали п'ятьох підозрюваних у вбивстві В.Олешка - чотирьох у Василівці Запорізької області, ще одного - в Бердянську.

У серпні всім п'ятьом затриманим було оголошено підозру про скоєння за попередньою змовою групою осіб умисного вбивства. Як написав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook, підозру оголошено за п. 12 ч. 2 ст. 115 КК України.

Нардеп фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що вбивця В.Олешка був колишнім снайпером із загону міліції особливого призначення "Торнадо" й також брав участь в АТО. Ще четверо затриманих є його спільниками з Дніпра та області.

20 серпня В.Аброськін повідомив, що поліція затримала ще кількох людей, причетних до вбивства В.Олешка, а п'ятеро раніше затриманих, зокрема й організатор злочину, перебувають під вартою.

15 вересня поліція повідомила про затримання підозрюваного в організації умисного вбивства В.Олешка.

27 вересня підозрюваний у скоєнні вбивства В.Олешка зізнався, що скоїв злочин на замовлення власника ресторану "Мохіто" (Бердянськ, Запорізька обл.).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА