07:28 05.01.2019

Трамп заявив, що може ввести надзвичайний стан заради будівництва стіни на кордоні з Мексикою

1 хв читати
Трамп заявив, що може ввести надзвичайний стан заради будівництва стіни на кордоні з Мексикою

Президент США Дональд Трамп заявив, що може дати розпорядження про введення в країні надзвичайного стану, щоб добитися зведення стіни на кордоні з Мексикою, передають американські ЗМІ.

"Ми можемо ввести загальнонаціональний режим надзвичайного стану для забезпечення безпеки нашої країни. Звичайно, ми можемо піти на такий крок. Я ще не зробив цього, але можу вжити таких заходів", - сказав він.

За словами президента, такий розвиток подій дозволить швидко звести стіну, минаючи опір з боку конгресу. Разом з тим, Д.Трамп заявив, що відкритий до діалогу з конгресменами з даного питання.

Також він попередив, що готовий тримати закритими 25% федеральних структур у рамках "шатдауна" протягом декількох років, якщо не отримає від конгресу грошей на будівництво стіни.

З кінця минулого року частина урядових структур США призупинила роботу в рамках "шатдауна": це викликано тим, що в конгресі відмовилися виділяти необхідні Д.Трампом гроші на будівництво стіни. З цієї причини схвалити бюджет не вдалося, і до вирішення даної проблеми оголошений "шатдаун".

Будівництво стіни вздовж кордону з Мексикою - одна з ключових передвиборних обіцянок Д. Трампа. На його думку, це, зокрема, дозволить вирішити проблему нелегальної імміграції.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА