07:56 11.01.2019

Гроші на будівництво прикордонної стіни США з Мексикою можуть бути взяті з коштів на допомогу постраждалим від стихійних лих районів

2 хв читати
Гроші на будівництво прикордонної стіни США з Мексикою можуть бути взяті з коштів на допомогу постраждалим від стихійних лих районів

Президент США Дональд Трамп може використовувати для фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою гроші, призначені для проведення цивільних робіт у всій країні, включаючи пошкоджені штормом райони Пуерто-Ріко, повідомляє "Ен-бі-сі ньюс".

За словами трьох чиновників, пропозиція щодо використання цих коштів обговорювалась високопоставленими чиновниками Міністерства оборони США з президентом під час його четвергового польоту на південний кордон.

Як відзначили співрозмовники, знайомі зі змістом брифінгу, Д.Трамп був проінформований про можливість використовувати частину фондів Інженерного корпусу сухопутних військ США в розмірі $ 13,9 млрд, призначених для допомоги постраждалим від стихійних лих районах, для будівництва 315 миль стіни на кордоні з Мексикою.

Відповідно до джерел телеканалу, Д.Трамп може взяти $ 2,4 млрд, виділені на проекти в Каліфорнії щодо запобігання повеням і захисту від них вздовж басейну річки Юба і греблі Фолсом, а також $ 2,5 млрд із проектів реконструкції в Пуерто-Ріко, який все ще відновлюється після урагану Марія.

За словами співрозмовників, Інженерний корпус сухопутних військ США може побудувати 315 миль прикордонної стіни приблизно за 18 місяців.

Корпус зосередить свою увагу, в першу чергу, на прикордонних районах з інтенсивним обігом наркотиків уздовж долини Ріо-Гранде в Техасі, в Сан-Дієго і Ель Сентро в Каліфорнії, а також в Юмі (Арізона).

Представник демократів у Конгресі США Нідія Веласкес заявила, що демократи будуть боротися, щоб зупинити Д. Трампа від використання коштів з фондів цивільних проектів Інженерного корпусу для будівництва південної прикордонної стіни.

"Було б жахливо, якби президент узяв гроші з таких місць, як Пуерто-Ріко, які постраждали від величезних катастроф, що коштували життя тисячам американських громадян, щоб заплатити за дурну, образливу і ненависну стіну Дональда Трампа. Викачування фінансування з реальних катастроф для оплати кризи, створеної президентом, абсолютно неприйнятно, і американський народ на це не купиться", - зазначила вона.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА