11:20 17.01.2019

Кучма: Горбулін - людина високого інтелекту, розуму, професіоналізму

2 хв читати
Кучма: Горбулін - людина високого інтелекту, розуму, професіоналізму

Перший віце-президент Національної академії наук України Володимир Горбулін завжди був дуже активною людиною і в техніці, і в політиці, і в культурі, зазначає другий президент України (1994-2005) Леонід Кучма з нагоди 80-річного ювілею В.Горбуліна.

У коментарі телеканалу ICTV Л.Кучма розповів, що знає В.Горбуліна з 1961 року. "Я дуже близько був знайомий з його родиною - і з батьками, і дружиною Валентиною, дай Бог і їй здоров'я. Часто зустрічалися в неофіційних ситуаціях. Компанійська людина ... Людина високого інтелекту, високого розуму, високого професіоналізму. Ось це дало йому можливість бути поміченим на всіх щаблях української політики", - зазначив він.

У 1992 році перший президент Леонід Кравчук призначив В.Горбуліна генеральним директором Національного космічного агентства України. Тоді було затверджено космічну програму незалежної держави.

У своєму коментарі Л.Кучма акцентував роль В.Горбуліна в становленні космічної галузі незалежної України, особливо відзначивши його особистий внесок у міжнародну програму "Морський старт". "У ті роки справді розвивалася вся космічна галузь ... І його заслуга була в цьому плані величезна", - зазначив він.

"Треба було топати всіма кабінетами, до того ж враховуючи те жахливе фінансове становище, і Володимиру Павловичу вдавалося достатньо мати засобів для того, щоб ми не зупинилися ... Можна було тоді кинути ракетно-космічну галузь, сказати: вона нам не потрібна. Але ми знаходили вихід. І Володимир Павлович, як один зі стовпів цієї політики, робив усе можливе й неможливе для того, щоб ми не залишилися на узбіччі", - наголосив Л.Кучма.

Уже у свою першу президентську каденцію Л.Кучма призначив В.Горбуліна першим секретарем Ради національної безпеки та оборони. "Мені хотілося мати такі кадри ближче ... На його плечах - розробка всіх програм національної безпеки, розвиток армії нашої та багато-багато проблем, які з цим пов'язані. Тож мені здається, що він зробив в Україні набагато більше, ніж про нього згадують. Я знав, хто такий Володимир Павлович Горбулін, я знав, що на нього можна покластися в будь-якій ситуації", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА