15:24 27.02.2020

Горбулін виступає за пріоритетність ракетних програм у держоборонзамовленні, запропонував створити майданчик для комунікації влади з експертним середовищем

2 хв читати
Горбулін виступає за пріоритетність ракетних програм у держоборонзамовленні, запропонував створити майданчик для комунікації влади з експертним середовищем

Ракетні програми мають бути пріоритетними в державному оборонному замовленні, заявив глава наглядової ради Українського інституту досліджень безпеки та перший віце-президент Національної академії наук України Володимир Горбулін.

"Я, безумовно, вважаю, що бронетехніка сьогодні нашій країні необхідна: це наш передній край... Але треба жити з тим, щоб мати ракетне озброєння, яке може зупинити противника, друге - захистити наше повітря, яке незахищене, і третє - захистити наші морські кордони, які незахищені. Я думаю, що просто необхідно підвищити рівень або відсоток державного оборонного замовлення, в якому ракетні програми мають бути пріоритетом", - сказав він на круглому столі "Ключові акценти в розвитку оборонного потенціалу України" в Києві в четвер.

Також Горбулін звернув увагу на те, що Україна має можливості здійснити модифікацію експортного варіанту оперативно-тактичного ракетного комплексу "Грім-2", що значно посилило б ефективність українського озброєння.

"На моє переконання, якщо ракетні програми не є ключовими для держави, яка наполегливо будує ракетний щит стримування, то в нас щось не так із пріоритетами", - наголосив він.

Крім того, Горбулін заявив про дефіцит зовнішньої експертизи в українській владі та необхідність створити на базі Офісу президента або Ради національної безпеки та оборони України майданчик для комунікації влади з експертами.

"Вважаю за можливе створити на базі Офісу президента України або на базі РНБО ... майданчик для комунікації влади з експертним середовищем. Це допомагало б знаходити більш виважені рішення з урахуванням того, що в нас постійно і часу бракує, і грошей. До такої експертної ради могли б увійти кілька експертних інститутів, представники Академії наук, промислових об'єднань, тому що відчувається сильний розрив, у нас немає чіткої лінійки Міністерство оборони - Генеральний штаб - промисловість - інститут Академії наук", - резюмував він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА