20:48 27.01.2019

У Києві реконструктори відтворили бій за завод "Арсенал"

2 хв читати
У Києві реконструктори відтворили бій за завод "Арсенал"

У неділю ввечері в Києві відбулася реконструкція бою за завод "Арсенал" між військами Української Народної Республіки (УНР) і більшовиками, які вчинили збройний заколот.

Військовим реконструкторам вдалося відтворити події в українській столиці 101-річної давнини - завершальний епізод збройного заколоту більшовиків, коли після придушення повстання на вулицях Києва українськими військами штурмом був узятий його головний оплот - завод "Арсенал". Організатором реконструкції бою виступила партія ВО "Свобода".

Глава секретаріату ВО "Свобода", кандидат у президенти України Руслан Кошулинський звернувся до присутніх перед початком відтворення збройного протистояння. Він провів паралелі столітньої давнини з нинішніми подіями, висловивши переконання, що власна ідеологія і сильна армія є гарантами збереження незалежності України.

"Історія не вчителька, історія - порадниця. Вона вже навчила нас трьом речам. Не можна віддавати ворогові душу, зброю і владу. Зараз ворог той самий. Сторіччя тому він надіслав своїх агітаторів і вкрав українську душу. Те саме вони роблять зараз. Для них головне захоплювати і вбивати. Але повинні розуміти: зброя - як механізм миру в Україні. 25 років знищували Збройні сили України. Якби не були знищені Збройні сили - навіть не подумав би ворог наступати. Будемо мати душу, свою ідеологію, свою потужну зброю - ніхто не займе нашої землі", - цитує Р.Кошулинського прес-служба партії.

Водночас, народний депутат України, заступник голови ВО "Свобода" Андрій Іллєнко зазначив: "Бій під Крутами, бій за завод "Арсенал" і бій за Донецький аеропорт - це битви однієї війни. І ми зобов'язані поставити в ній вирішальну переможну крапку".

По завершенню реконструкції націоналісти пройшли смолоскипним маршем до Аскольдової могили, де щорічно відбувається вшанування полеглих Героїв Крут.

Січневе повстання - збройний виступ у Києві 16 (29) січня - 22 грудень (4 лютого) 1918 року, організований Київським комітетом більшовицької партії проти Української Центральної Ради та Української Народної Республіки під час наступу військ радянської Росії на Київ. Повстання тривало сім днів і було придушене українськими військами. Центром підготовки до збройного виступу проти Центральної Ради став завод "Арсенал".

 

юв

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА