16:41 05.02.2019

В Окружному адмінсуді пояснили, що усунули Супрун через подвійне громадянство і перевищення нею терміну перебування в статусі в. о.

2 хв читати
В Окружному адмінсуді пояснили, що усунули Супрун через подвійне громадянство і перевищення нею терміну перебування в статусі в. о.

В Окружному адміністративному суді м. Києва пояснили, що ухвалили рішення про заборону Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України з огляду на подвійне громадянство та перевищення нею допустимого терміну перебування в статусі в. о.

Як повідомляє у вівторок прес-служба Окружного адмінсуду м. Києва, суд розглянув заяву про забезпечення адміністративного позову, подану народним депутатом Ігорем Мосійчуком, і частково задовольнив його.

Зокрема, суд ухвалив рішення заборонити першому заступнику міністра охорони здоров'я України У.Супрун здійснювати "будь-які дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров'я України". "Водночас відповідачу не було заборонено здійснювати повноваження, які було делеговані їй як заступнику міністра", - повідомляє прес-служба суду.

Зазначається, що своє рішення суд мотивував "наявністю ознак очевидної протиправності у тимчасовому виконанні першим заступником міністра охорони здоров'я України повноважень такого міністра в термін, що перевищує один місяць із моменту наділення особи відповідними повноваженнями (27 липня 2016 року).

"При цьому судом було встановлено, що за межами цього терміну перший заступник міністра охорони здоров'я України може виконувати виключно ті повноваження міністра охорони здоров'я України, які було їй надано за дорученням такого міністра. Водночас станом на момент ухвалення рішення про забезпечення адміністративного позову, докази ухвалення такого розпорядчого документа відсутні", - пояснили в суді.

Крім того, як повідомляється, суд врахував доводи позивача І.Мосійчука про те, що в 2015 році У.Супрун отримала громадянство України й одночасно досі перебуває в іноземному громадянстві (громадянство США), тоді як відповідно до закону України "Про громадянство України" в Україні існує єдине громадянство.

В Окружному адміністративному суді м. Києва нагадали, що суд відкрив провадження в адміністративній справі за позовом І.Мосійчука до в. о. міністра охорони здоров'я України У.Супрун про відсутність у неї повноважень міністра.

Раніше цього дня лідер Радикальної партії Олег Ляшко повідомив, що Окружний адміністративний суд м. Києва за позовом народного депутата Радикальної партії Ігоря Мосійчука заборонив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України.

Міністерство охорони здоров'я України повідомило, що проводить консультації з юристами щодо ухвали Окружного адмінсуду м. Києва про заборону У.Супрун виконувати обов'язки міністра.

У свою чергу Кабінет Міністрів України висловив занепокоєння рішенням Окружного адмінсуду м. Києва про відсторонення У.Супрун від виконання обов'язків міністра та заявив про намір оскаржити його у встановленому порядку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА