10:55 06.02.2019

Проект "Стіна" реалізовано на 30% - Держприкордонслужба України

2 хв читати
Проект "Стіна" реалізовано на 30% - Держприкордонслужба України

 Готовність комплексу прикордонних споруд на російсько-українському кордоні (т. зв. проект Стіна) наразі становить приблизно 30%, що адекватно його фінансуванню, заявляє речник Держприкордонслужби України Олег Слободян.

"Він здійснюється відповідно до фінансування. Наразі стан реалізації проекту становить орієнтовно 30%, що адекватно обсягам фінансування", - сказав О.Слободян в ефірі "5 каналу".

При цьому, за його словами, на ділянці в Харківській області реалізацію проекту майже завершено, і вона вже показала свою надзвичайну ефективність. "Наприклад, на ділянці Харківської області, де цей проект практично завершено, рівень контролю над кордоном становить практично 100%. Там майже немає порушень державного кордону", - зазначив речник Держприкордонслужби.

О.Слободян також розповів деталі перенесення термінів реалізації проекту, зазначивши, що вони залежали від фінансування, при цьому реалізація проекту ніколи не зупинялася. "Він у процесі весь час. Інша справа, що в першій редакції ми його мали завершити в 2018 році, але, з огляду на фінансування, тобто воно відставало вже з самого початку від запланованого - термін реалізації відтягнули до 2020 року. І минулого року ми знову змушені були ініціювати перед Кабміном продовження терміну реалізації ще на один рік, тобто зараз крайня точка реалізації цього проекту - 2021 рік", - розповів він.

Спікер Держприкордонслужби висловив співчуття через те, що процес реалізації проекту йде "не тими темпами, якими ми хотіли б". "Але... ми глибоко впевнені в тому, що цей проект дуже важливий для України, якій однозначно потрібно докласти максимум зусиль, щоб його реалізувати", - наголосив О.Слободян.

Проект "Стіна" включає інженерно-технічне облаштування українсько-російського державного кордону, а також територій, прилеглих до районів проведення антитерористичної операції та Автономної Республіки Крим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА