12:25 07.02.2019

За відсутності Супрун її обов'язки виконуватиме Ковтонюк - Сисоєнко

2 хв читати
За відсутності Супрун її обов'язки виконуватиме Ковтонюк - Сисоєнко

Заяви Міністерства охорони здоров'я з приводу затримки поставок ліків та направлення пацієнтів на лікування за кордон через відсутність підпису в.о. міністра є маніпулятивними, адже всі обов'язки у разі відсутності Уляни Супрун виконує заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк, вважає заступник комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Ірина Сисоєнко.

"З приводу заяв МОЗ, що нікому буде підписати документи про розподіл вакцин, замовлення ліків тощо…Вважаю, що такі заяви є маніпулятивними щодо всіх українців. У разі відсутності в.о. міністра У.Супрун її обов'язки відповідно до розподілу обов'язків, затверджених наказом Міністерства охорони здоров'я, виконує заступник міністра охорони здоров'я Павло Ковтонюк, а, відповідно підписує накази", - написала вона у Facebook.

Заступник профільного комітету також зазначила, що для подальшої трансформації системи охорони здоров'я потрібно в парламентському залі вирішувати питання призначення Уляни Супрун на посаду міністра охорони здоров'я.

"Якщо ваш намір призначити міністром охорони здоров'я Уляну Супрун, щоб зберегти розпочату реформу охорони здоров'я, продовжити міжнародні закупівлі ліків, продовжити виконання ухваленого закону "Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення" є справжнім, то давайте в парламентському залі вирішувати це питання, як це визначено законодавством", - написала вона.

Як повідомлялося, 5 лютого 2018 року Окружний адміністративний суд Києва у виконання позову народного депутата від фракції "РПЛ" Ігоря Мосійчука заборонив У.Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України. Сам позов буде розглянуто 15 лютого.

В Окружному адміністративному суді Києва пояснили, що ухвалили рішення про заборону У.Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я через подвійне громадянством та перевищення нею допустимого терміну перебування у статусі в.о. Водночас У.Супрун не було заборонено здійснювати повноваження, делеговані їй як заступнику міністра.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА