20:29 09.02.2019

На Берлінале представили фільм про серійного вбивцю з Гамбурга, заснований на реальних подіях

2 хв читати
На Берлінале представили фільм про серійного вбивцю з Гамбурга, заснований на реальних подіях

На 69-му Берлінале показали фільм "Золота рукавичка" про серійного вбивцю Фріца Хонка, режисер картини Фатіх Акін зізнався, що при перенесенні на екран образу героя керувався методом Костянтина Станіславського.

Кінокритики неоднозначно сприйняли двогодинну картину, відзняту на основі реальних подій. Вона розповідає про серійного вбивцю, який розправився, як мінімум, з чотирма жінками в Гамбурзі в 70-і роки. Більшість його жертв були жінками легкої поведінки.

"Якщо ви чули про метод Станіславського, то саме ним ми і керувалися. Коли актор створює свого персонажа ззовні. Змінює манеру поведінки, ходу, виходячи з одягу, міміку - в залежності від гриму тощо. У нашого героя була на обличчі своєрідна маска, імітація зламаного носа. Особливі накладки для міміки", - сказав режисер картини Фатіх Акін на прес-конференції в суботу.

Виконавець головної ролі Йонас Дасслер, актор театру Максима Горького в Берліні, зазначив, що хоча Хонка був монстром, перш за все, він був людиною. За визнанням актора, цей факт, а також велика робота з пошуку інформації про ті події допомагали йому вживатися в роль.

"Цей фільм, перш за все, про силу життя і бажання залишитися в живих. Хонка міг вбивати і тому, що ніхто не звертав на нього уваги. Я знімав картину в розпал руху #MeToo. Вважаю, що цей рух не має цензурувати самого себе" , - сказав режисер, відповідаючи на прохання прокоментувати, чому він з такою відвертістю показував сцени вбивств.

Назва фільму "Золота рукавичка" повторює назву бару, в якому злочинець знайомився з більшістю своїх жертв. У картині режисер з документальною точністю відновлює хронологію вбивств.

Незважаючи на неоднозначний прийом фільму ЗМІ, керівництво Берлінале вирішило провести додаткову демонстрацію картини для тих, хто не потрапив на прем'єрний показ.

Акін - німецький режисер турецького походження. Його фільми нагороджувалися призами Берлінале, фестивалю в Локарно, Каннського кінофестивалю. Серед його робіт - "Головою об стіну", "По той бік Босфору", "Гуд бай, Берлін!", "На межі" та інших.

69-й Берлінський кінофестиваль триває з 7 до 17 лютого. Журі основного конкурсу очолила французька актриса Жюльєт Бінош.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА