11:47 19.02.2019

Гусовський і Нефьодов розпочинають збір підписів на підтримку маніфесту лібералів і мають намір удосконалювати виборчий процес за допомогою IT-технологій

3 хв читати
Гусовський і Нефьодов розпочинають збір підписів на підтримку маніфесту лібералів і мають намір удосконалювати виборчий процес за допомогою IT-технологій

Засновники громадської платформи ліберального спрямування "Люди важливі" - перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Максим Нефьодов і депутат Київської міської ради, голова депутатської групи "Київська команда" Сергій Гусовський оголосили про початок всеукраїнського збору підписів на підтримку Маніфесту українських лібералів, а також про намір удосконалити виборчий процес із застосуванням IT-технологій.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", напередодні в Києві в ArtHall відбувся другий форум українських лібералів. На заході, крім М.Нефьодова і С.Гусовського, були присутні співзасновники проекту - голова Офісу ефективного регулювання (BRDO) Олексій Гончарук, директор ГО "Global Office" Оксана Нечипоренко, а також в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, народний депутат від партії "Блок Петра Порошенка" Володимир Куренной, політтехнолог Тарас Березовець, заступник мера Дніпра Яніка Мерило, глава "Укрпошти" Ігор Смілянський і керівники інших держкомпаній, голова НКЦПФР Тимур Хромаєв, заступник голови Стратегічної групи радників з підтримки реформ Павло Кухта, журналісти й телеведучі Дмитро Гордон і Олеся Бацман та інші. Бізнес на зустрічі представляли співвласник "Нової пошти" В'ячеслав Климов, президент KM Core Євген Уткін, співвласник MTI Володимир Цой та інші.

Засновники платформи та гості зустрічі обговорювали, що нині заважає розвитку Української держави, і як зробити економіку більш відкритою.

"Стосовно бізнесу, на мою думку, держави зараз занадто багато, тобто країна, на мою думку, не є ліберальною країною ... Я вважаю, що багатьох держслужбовців треба не навчати, а просто скасовувати - без них життя буде кращим", - сказав В.Климов під час дискусії.

У.Супрун під час свого виступу заявила, що найбільша проблема, яка заважає суспільству й реформаторам, - це відсутність реформи силових структур і реформи судової системи.

Учасники зустрічі задекларували низку заходів, які підтримуватимуть, а саме: незалежність Національного банку, бездефіцитний бюджет і фіскальну стабільність, захист прав власності, обмеження втручання правоохоронних органів в економічну діяльність, зниження податків і податкову амністію (з повним текстом Маніфесту українських лібералів можна ознайомитися на сайті "Люди важливі").

Також було оголошено про рішення розпочати всеукраїнський збір підписів на підтримку цього маніфесту, а також розробити покрокову інструкцію щодо реалізації його положень.

"Ми розробили Маніфест лібералів, він описує, хто ми, чого домагаємося, і тепер ми хочемо максимально поширити його, щоб донести одну просту ідею: що людей із таким типом мислення багато - мільйони в усій країні, і на нас не можна не зважати... Для того, щоб це зробити, ми вже сформували штаб і розпочинаємо загальнонаціональний збір підписів. Ми хочемо показати, що в країні є щонайменше мільйон людей, які ці цінності поділяють", - сказав М.Нефьодов у завершальному слові.

Потім, за його словами, відбудеться формалізація маніфесту через утілення його положень у конкретну державну політику. "Ми маємо створити план, який враховує наявні ресурси, враховує позиції стейкхолдерів, враховує наявні обмеження, котрий буде абсолютно реалістичним - покрокову інструкцію, яку ми можемо реалізувати", - пояснив перший заступник глави МЕРТ.

Також учасники ліберальної платформи хочуть сформувати "червоні лінії" для кандидатів у президенти України, які вийдуть до другого туру виборів. "Ми хочемо звернутися з відкритим листом, у якому ... запропонувати не філософські цінності, ... а ті, які втілені в конкретних державних політиках, на які ми сформуємо не тільки великий суспільний запит, а і які ми самі зможемо втілювати", - сказав М.Нефьодов.

Також, за його словами, стартує загальнодержавний хакатон, спрямований на рішення виборчого процесу із залученням широкого кола людей.

"Я переконаний, що IT-технології та громадський активізм дадуть змогу вирішити і проблему "гречки", і щоб ми дізнавалися про результати виборів через кілька годин, а не через кілька тижнів. І створити інструменти для прямої демократії, коли громадяни та бізнес зможуть самі обирати, що працюватиме, а не просто чекати, коли їм з неба впаде нове регулювання", - пояснив чиновник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА