10:39 21.02.2019

Британський прем'єр заявила про прогрес на переговорах з Єврокомісією щодо Brexit

1 хв читати
Британський прем'єр заявила про прогрес на переговорах з Єврокомісією щодо Brexit

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що їй вдалося домогтися прогресу на переговорах з головою Єврокомісії (ЄК) Жан-Клодом Юнкером з Brexit.

"Ми домовилися, що робота з пошуку рішення буде тривати в темпі, час має велике значення, і в наших інтересах, щоб, коли Великобританія покине ЄС, вона робила це впорядковано. Таким чином, ми домоглися прогресу", - сказала британський прем'єр за підсумками переговорів.

Голова ЄК і британський прем'єр зустрілися в середу ввечері, щоб підвести підсумки спільних зусиль щодо забезпечення впорядкованого виходу Великобританії з ЄС відповідно до процесу, започаткованого 7 лютого, відзначається в поширеній спільній заяві сторін.

Йшлося, насамперед, про страхувальний план (backstop) для кордону між Ірландією і Північною Ірландією.

"Обидва лідери підтвердили своє зобов'язання уникати жорсткої межі на острові Ірландія і поважати цілісність внутрішнього ринку ЄС і Сполученого Королівства", - йдеться в заяві.

У ній наголошується, що сторони "погодилися з тим, що переговори були конструктивними, і настійно закликали свої відповідні (переговорні - ІФ) команди продовжити вивчення варіантів у позитивному дусі".

Ж.-К.Юнкер і Т.Мей домовилися знову розглянути ситуацію в найближчі дні і зустрітися до кінця лютого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА