11:57 27.02.2019

Армія Індії приведена в повну боєготовність через загострення на кордоні з Пакистаном

2 хв читати

Армія і прикордонники Індії знаходяться в повній бойовій готовності у зв'язку з ескалацією напруженості в відносинах з Пакистаном, повідомляє в середу газета The Times of India.

"Армія і прикордонні війська знаходяться в стані повної бойової готовності на кордоні після того, як сусідня країна (Пакистан - ІФ) порушила повітряний простір, а також після нічних обстрілів пакистанськими військовими лінії контролю, які велися по районам з цивільним населенням", - йдеться в повідомленні видання.

При цьому видання відзначає, що індійські військові і прикордонники перебувають у бойовій готовності як уздовж лінії контролю в Кашмірі, так і на кордоні Пакистану та Індії поза Кашміром.

"Індійська влада розпорядилися про тимчасове закриття навчальних закладів в радіусі п'яти кілометрів уздовж лінії контролю в районах Раджаурі і Пунч", - повідомляє видання.

"Вночі були серйозні обстріли уздовж лінії контролю в більшості областей в районах Раджаурі і Пунч в штаті Джамму і Кашмір. Проте, пострілів і обстрілів уздовж визнаного кордону (Індії та Пакистану - ІФ) в середу не було", - підкреслює газета.

Влада Індії рекомендує мешканцям прикордонних районів не виходити зі своїх будинків.

Як повідомлялося, Індія і Пакистан ввели обмеження для внутрішніх і міжнародних рейсів. Повітряний простір над прикордонними областями двох країн закрито для транзитних міжнародних рейсів.

Раніше в середу представник Збройних сил Пакистану генерал-майор Асіф Гафур заявив, що пакистанські ВПС збили два індійських літака. В армії Пакистану відзначили, що інцидент стався в повітряному просторі Пакистану в районі лінії контролю, що розділяє Кашмір.

У МЗС Пакистану пізніше повідомили, що винищувачі пакистанських ВПС завдали ударів по об'єктах в індійській частині регіону Кашмір, не виходячи за межі повітряного простору Пакистану. У свою чергу індійські ЗМІ заявили про перетин пакистанськими винищувачами кордонів Індії.

В цей же день індійське агентство ANI розповсюдило інформацію про те, що ВПС Індії збили пакистанський винищувач, який порушив повітряний простір Індії в районі Новшера в штаті Джамму і Кашмір. За даними агентства, літак впав на пакистанській території, а пілот встиг катапультуватися. Його стан невідомий.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА