18:18 05.03.2019

Солом'янський райсуд Києва 13 березня проведе підготовче засідання в "справі Савченко-Рубана" - адвокат

2 хв читати
Солом'янський райсуд Києва 13 березня проведе підготовче засідання в "справі Савченко-Рубана" - адвокат

Підготовче засідання в кримінальному провадженні за обвинуваченням народного депутата Надії Савченко та екс-керівника Центру звільнення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана в діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, заплановано на 13 березня.

"13.03.19 о 14:00 Солом'янський районний суд м. Києва в складі суддів: Агафонова Педенка, Курова розпочне (можливо) проводити підготовче засідання у справі Надії Савченко та Володимир Рубана", - написав адвокат В.Рубана Валентин Рибін на Facebook-сторінці у вівторок.

Як повідомлялося, 11 лютого колегія Верховного Cуду прийняла рішення про розгляд "справи Савченко-Рубана" в Чернігівському районному суді Чернігівської області.

14 лютого Чернігівський райсуд задовольнив заяву адвокатів Н.Савченко про відвід суддів. У зв'язку з відсутністю можливості зібрати новий склад суду справу "Савченко-Рубана" було направлено до Чернігівського апеляційного суду для визначення підсудності. 15 лютого Чернігівський апеляційний суд перенаправив питання про підсудність справи до Верховного Суду.

Прокуратура клопотала про те, щоб справа слухалася в суді на території Харківської області, яка межує з Донецькою областю, де відбувалися події, що інкримінують підозрюваним.

25 лютого Верховний Суд прийняв рішення, згідно з яким "справу Савченко-Рубана" розглядатимуть у Солом'янському районному суді Києва.

Українські правоохоронці підозрюють В.Рубана в підготовці збройних нападів на вищих посадових осіб держави, в підготовці теракту із застосуванням зброї та вчинення вибухів, які могли становити небезпеку для життя і здоров'я людей.

За версією слідства, В.Рубан планував "із використанням мінометів, гранатометів стрілецької зброї та вибухових пристроїв здійснити збройний напад на житло державних діячів, політичних лідерів, зокрема: Петра Порошенка, Арсена Авакова, Арсенія Яценюка, Олександра Турчинова та інших з метою їх вбивства".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА